Bestuurder Boschtion Hendriks met dood bedreigd/Bestuur opgestapt

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-01-2015 | Gewijzigd op: 16-01-2015
Bericht van 16 januari 2015 hedenmiddag Bestuur Boschtion opgestapt 
Het Brabants Dagblad meldt: Het is zeer onzeker of Boschtion blijft bestaan. Het bestuur met Coen Free als voorzitter heeft vrijdagmiddag 16 januari 2015 besloten om terug te treden omdat ze voor deze organisatie geen verantwoordelijkheid meer wil dragen. Dit is dieptriest.”

Oud-voorzitter Jan van den Bersselaar en Jan-Willem van de Akker, krijgen nu een week de tijd om een nieuw bestuur te vormen.
Free: "Als dat hen niet lukt, trekken we de stekker uit de stichting."

Bericht van 16 januari 2015 hedenmorgen: Bestuurslid Hendriks ivm doodsbedreiging op non actief
Bestuurslid Hans Hendriks van Boschtion is deze week meermalen telefonisch met de dood bedreigd. Die bedreiging kwam van een medewerker van de lokale omroep. Dat meldt het Brabants Dagblad [16012015].
De man dreigde Hendriks' huis in brand te steken. De medewerker was waarschijnlijk ontdaan of zelfs kwaad over maatregelen die Boschtion moet nemen door bezuinigingen en een - noodzakelijkerwijze - opgelegde herindeling van de organisatie en de programama's.
De uit Geffen afkomstige Hendriks, die intussen aangifte deed van dit voorval, heeft zich voorlopig teruggetrokken als programmaleider. 

Het bestuur van Boschtion, dat vandaag -vrijdag 16 januari 2015 - in crisisberaad ging, beraadt zich over de positie van Hans Hendriks.