RtvDieze kandidaat voor Bossche Lokale Omroep

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-05-2015 | Gewijzigd op: 11-05-2015
Enkele oud-medewerkers van Omroep Maasdonk [Vladeracken] en enkele Bosschenaren hebben een stichting opgericht die zich kandidaat stelt voor een nieuwe Bossche Lokale Omroep, genaamd RtvDieze. Die stichting heeft donderdag 7 mei 2015 daartoe bij ‘Het Commissariaat’ een licentie aangevraagd. Voor die omroep willen zij gebruik maken van oud-medewerkers van Boschtion en Vladeracken.

In het bestuur zitten oud-Vladerackers onder wie voorzitter André Broekmans [voorzitter Vladeracken], secretaris Eduard van Heeze [bestuurslid Vladeracken en ook oud-wethouder van Maasdonk] en penningmeester Hans Hendriks [oud- hoofdredacteur Vladeracken/oud bestuurslid Boschtion]. Daarnaast hebben Vivianne Viguurs als communicatiemanager van GGZ Oost-Brabant en Wim Arts, voormalig hoofdstadsredactie van het Brabants Dagblad zitting in het bestuur genomen.
Over de opzet zegt Broekmans dat RtvDieze van de ervaring en inzet van oud-medewerkers van Boschtion en Vladeracken gebruik wil maken. Ook trouwens van het technisch materieel, als dat van Boschtion nog aanwezig is, zegt Broekmans die uiteraard nog onzeker is of ‘Het Commissariaat’ de licentie toekent.
Naast RtvDieze[ zijn DtvOss het moederbedrijf van DtvDen Bosch, Atlantis lokaal /Hertogstad TV en eventueel DtvOss in samenwerking met de ORVA*, ook kandidaat voor een toekenning als nieuwe Bossche lokale omroep. Ook Den Bosch TV van Adriana Hernández zou zich kandidaat gaan stellen..

De gemeenteraad zal vóór 28 juli 2015 een keuze uit de kandidaten moeten maken.
Promotiefilmpje van RtvDieze:  filmpje

*Fragment uit artikel 'Ambitie Stadsomroep Den Bosch dd. 7 april 2015
Dinsdagmorgen 7 april 2015 ondertekenden Dtv Oss [door Eric Horvath] en de seniorenomroep ORVA [door voorzitter Rien de la Cousine] een intentieverklaring die moet leiden tot een vergaande samenwerking, zowel technisch als inhoudelijk. Voor de ORVA betekent het dat ze ook buiten de aangesloten tehuizen valt te beluisteren en bovendien door een eigen tv-kanaal ook tv-uitzendingen kan gaan doen.