Partijen dwingen College tot beter besluit lokale omroep

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-05-2017 | Gewijzigd op: 08-05-2017
In de raadsvergadering van dinsdag 9 mei 2017  dwingt een meerderheid van de Bossche raad het College van B&W een grondiger, op de toekomst gericht en royaler besluit te nemen over een nieuwe lokale omroep.

De partijen PvdA, GroenLinks, SP en Bosch Belang eisen -op initiatief van voorzitter Jan Smit- dat een lokale omroep financieel beter en professioneler en breder qua technische faciliteiten [ICT]  wordt opgezet. Door haar financieel royaler te faciliteren.

Het voorstel van het College gaat -voorlopig- uit van € 160.000 per jaar.....Daar is  nauwelijks iets mee te verrichten als je alleen al aan professie en techniek  denkt .
Merkwaardig, hoewel, als je aan de twee petten [politicus en baas/reporter bij van TV73] van  Nol Roos denkt, is dat juist die partij- de BVP -voor een omroep zelfs minder dan €  160.000 wil uitgeven....'Die € 160.000 moet aan anderea zaken dan aan een medium worden besteed,' aldus Roos.. Dat leidt naar de uitdrukking 'een wolf in schaapskleren',  die zijn toekomstige collega om zeep wil helpen.