Lokale omroep Dtv-Den Bosch ondersteund door 'De Mediamannen'

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-09-2017 | Gewijzigd op: 25-09-2017
De nieuwe lokale omroep Dtv Den Bosch opent een steunpunt  bij de Mediamannen. Dat zijn  Theo Verbruggen en Maino Remmers gevestigd aan de Zuid-Willemsvaart 565 in Den Bosch.
Daar hebben de NOS-verslaggevers, Verbruggen bij het NOS-journaal en Remmers, voorheen bij Radio 1, een complete studio en een trainingslokaal.  Dus de nieuwe redacteuren van Dtv Den Bosch kunnen gecoached worden en krijgen er feedback van professionele radio/tvmensen.  

'De Mediamannen' willen het nieuwe initiatief voor een Bossche lokale omroep graag op weg helpen. Met hun aanbod is de lokale omroep ook fysiek zichtbaar in de stad.


 
De studio van
'De Mediamannen' aan de Zuid-Willemsvaart 565.


foto © paul kriele,
10 augustus 2008.
.........................................................................................
 .  
 


Bericht van 12 augustus 2017 Start Lokale omroep
De nieuwe lokale omroep Dtv-Den Bosch  gaat per 2 oktober 2017 beginnen met uitzendingen. Dat gebeurt voorlopig alleen nog via de tv en mogelijk ook al via internet. Elke dag is er een nieuwsuitzending. 

Naast de directeur Eric Horvath van Dtv-Oss is Louise Zaal- als zondanig ook al actief in Oss-  de eindredacteur.

Er zijn vanaf vandaag 18 september 2017 al twee vaste redacteuren in dienst getreden: Stefan Braun en Freek van der Venne. Stefan komt van het Brabants Dagblad en Freek van der Venne, die de School voor de Journalistiek heeft gevolgd, was eerder werkzaam bij DTV-Oss.
Een derde redacteur, Patrick Huisman begint per 1 oktober.

De redactie, die zich ook gaat inlaten met de politiek, zal ook de raadsvergaderingen gaan bijwonen. 'Maar alles moet nog zo'n beetje gaan groeien en vorm krijgen,' aldus een van hen. 

Ook zoekt het bestuur nog naar enkele columnisten in een wisselende bezetting. Daarvan zijn de namen al wel bekend, maar hun medewerking is nog niet zeker.  
Zie ook de site www.d-tv.nl