EO start najaar met reeks over De Dood.

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-04-2009 | Gewijzigd op: 17-04-2009
Beeldmerk van het EO-tv programma 'De Kist' is een doodskist en daarmee rijdt de producent Nachtzon media rond, overigens geplaatst op een FIATje-500, tijdens de opnamen. Antoine Bodar is naast Gerard van Maasakkers in een van de edities van 'De Kist' als gast uitgenodigd.
foto's © marc venrooij, 16 april 2009.

In de nieuwe reeks 'De Kist', die EO-TV komend najaar op dinsdagavond uitzendt, gaat het over de persoonlijke belevening van leven en dood en allerlei aspecten die daarbij komen kijken, zoals bijv. een begrafenis, persoonlijk afscheid, een ziekbed en een persoonlijke overtuiging. Vandaag -donderdag 16 april 2009 -werden in Den Bosch alvast opnamen gemaakt.
Beeldmerk van dit programma is een doodskist, vandaar dat de buitenproducent 'Nachtzon media' met een Fiatje en daarop een doodskist rondrijdt. Maar dat beeldmerk is ook als knipoog naar het thema bedoeld dat niet altijd strak en serieus ter hand wordt genomen, aldus een woordvoerder van Nachtzon Media.
In een van de edities worden geportretteerd: Gerard van Maasakkers, die over zijn -muzikale -beleving van leven en de dood vertelt en voormalig plebaan Antoine Bodar, die meer op spirituele grondslag zijn visie geeft over leven en dood.
Later komt ook nog Marijke van Helwegen aan bod.
De eerste uitzending is op 22 september 2009.