ORVA seniorenomroep is per 20 december 2017 gestopt

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-01-2018 | Gewijzigd op: 04-01-2018
 ORVA seniorenomroep is  per 20 december 2017 gestopt

 

De ORVA, voorheen een ziekenomroep tegenwoordig seniorenomroep genoemd, hield op 20 december 2017 haar laatste uizending, een marathon van vaste programma’s.Met het stoppen van de vrijwilligersomroep komt een einde aan een historie van bijna 60 jaar.

De aanleiding van het stop zetten van de radiouitzendingen zijn de nieuwe communicatiemiddelen, zoal de smartphone en het gevarieerde digitale aanbod van muziek via onder meer you tube en de digitale muziekzenders, zoals bijv. Spotify

In een persbericht zegt het bestuur dat het steeds moeilijker is om financieel het hoofd boven water te houden.


Dat de ORVA stopt met radio, kabelkrant en videoregistraties is definitief, maar er wordt nog onderzocht naar een invulling van haar maatschappelijke taak ten behoeve van de zorgcentra. De ORVA heeft –in principe - een doorstart gemaakt met de ROS [lokale omroep van Rosmalen],  dat een bereik heeft met 142.000 Ziggo-abonnees.

Maar Fons Brenninkmeijer voorheen voorzitter en pr-man en journalistiek redacteur, wil eigenlijk een contactomroep met kabelkrant en een eigen website. Deze maand, januari 2018, volgt daar meer over. 

Zie ook het historisch overzicht van bijna 60 jaar ORVA.