'Nieuwe' aanpak verslaglegging Omroep Brabant

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-05-2019 | Gewijzigd op: 23-05-2019


Omroep Brabant gaat weer terug [..] naar de luisteraars, kijkers en lezers in de regio. Per 1 juni 2019 heeft de centrale redactie in Eindhoven weer de oude regio-aanpak hersteld. Niet met studio’s, maar met een serie verslaggevers die elk een regio in de provincie krijgen toebedeeld. Daarmee komt de omroep weer dichter op haar doelgroep * te zitten. En daarmee erkent zij ook dat zij de betrokkenheid bij de regio’s miste en dat scheelt op zijn beurt luisteraars.
De provincie is in zeven regio’s verdeeld. Een ervan is ‘stadsgewest’ Den Bosch, waar sportverslaggever Paul Post met zijn mobieltje, zijn pen én zijn camera voor radio en tv én internet dit gebied bestrijkt. Post werkt daarbij samen met redacteur Agnes van Straaten. 

* De goeie ouwe tijd van de jaren 70 en 80 toen Omroep Brabant vanuit vier studio’s opereerde. Ook in de opzet is die ouwe tijd achterhaald. Want niet radio en tv, maar internet is het meest succesvolle medium geworden, waar de regionale omroep naast de kijkers en luisteraars, de meeste [jeugdige] lezers op scoort. Daarom verlegt de aanpak in de verslaggeving zich ook meer in die richting.