Radioverslaggever Maino Remmers na 30 jaar bedankt door NOS

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-07-2020 | Gewijzigd op: 23-07-2020
Radioverslaggever Maino Remmers na 30 jaar bedankt door de NOS
....
Maino Remmers [*1967] in de zelf gebouwde professionele studio van de Mediamannen aan de Zuid-Willemsvaart [Sluishuis.] foto © paul kriele, 21 juli 2020

Naast of met NOS-verslaggever Theo Verbruggen, opereerde ook Maino Remmers in zijn positie als verslaggever voor Radio 1. Onlangs is ook deze Bosschenaar bedankt voor zijn aanhoudend en betrouwbaar radiowerk. Bedankt, maar gezien de weinig galante manier* waarop dat gebeurde, afgedankt. Door weer en wind en voor een dag en dauw vloog hij als het ware naar een plek waarheen de NOS hem -telefonisch en op afstand- had gedirigeerd en waar de actualiteit zich afspeelde. Soms dramatisch, vaak sociaal en politiek getint. Die oproepen gebeurde ook vaak zondags in de loop van de dag waardoor hij nog voor de vroege maandagmorgenuitzending zijn montage klaar moest hebben.
 
..........................
Het voormalige Sluishuis aan de Zuid-Willemsvaart, de woning en  studio van Maino Remmers/ de Mediamannen. foto © paul kriele 21 juli 2020.

Het gemak was -uiteindelijk - dat Maino en diens vriend Theo Verbruggen hun pand bij Sluis 0 op de begane grond een zelf gebouwde professionele studio hadden ingericht. Professioneel, want Maino is een man van perfectie. Dat was al te merken in de jaren eind 80 toen hij een min of meer verlegen en voor zijn omgeving, bij de lokale omroep BLOS een terughoudende omroepmedewerker was. De toen nog geen twintigjarige Maino was iemand van weinig woorden, maar als radioverslaggever snel en ook nog secuur.

Ook werd vorig jaar de compleet ingerichte studio van de Mediamannen , die als voorpost van het ‘Hollandse’ media gebeuren voor Zuid-Nederland diende, zomaar afgedankt. Hier spreken we niet eens over de functie die deze studio, alleen al promotioneel- voor de gemeente Den Bosch had kunnen betekenen. Maar visie en beleid bij het stadsbestuur laten we in dit kader maar even rusten. Daar doen ze het zelf wel…
De mediamannen hebben nog wel op kosten van de gemeente ruim 30 uitzendingen ‘Kijk op Corona’ en vier talkshows ‘Zomeren 2020’ gemaakt, die allen door Dtv werden uitgezonden.

Het bijzondere en voor Maino minder bevredigend wellicht, is dat zijn werk al die jaren zich achter de schermen heeft afgespeeld. Terwijl Theo Verbruggen, soms met de koninklijke familie, de hele wereld afreisde en in verre landen verslag deed en ’s avonds in het NOS-journaal verscheen, bleef Maino’s werk al die jaren alleen hoorbaar en nooit zichtbaar. Dan is het wat zuur om zomaar door de NOS, zonder enig vriendelijke geste, noch ceremonie afgedankt te worden uit kostenoverwegingen om plaats te maken voor jongeren.
Enig respect had na 30 jaar aflatende inzet wel op zijn plaats geweest… Maino: ‘De NOS, die ook minder radiozendtijd kreeg, wilde gewoon het contract niet verlengen’.
*Maino Remmers gaf later toe dat hij voor een eenvoudige manier van afscheid nemen had gekozen.

Lokaal blijft Maino Remmers in uiteenlopende producties zowel buiten als in de studio van de Mediamannen actief. Dat kan gaan van reportages en interviews tot en met bedrijfsproducties en mediatrainingen. In de eerste week van augustus 2020 opent burgemeester Jack Mikkers met C.V. Meejpassant voorop de Graafsewijkwandeling. De route van krap een uurtje loopt langs markante punten en objecten door de wijk, waarbij de wandelaars via een app over ronduit sappige feiten en anekdoten uit de buurt worden geïnformeerd. Maino heeft voor deze productie van het Paleis voor Volksvlijt naar idee van Vincent van den Elshout pas deze week een serie interviews met buurtbewoners afgerond.
 

....
 
De druk bezochte bingo op het Lariksplein met presentatriceTrudy van Zundert.
foto's © maino renmmers, 16 juli 2020.
.....

In de reeks geïnterviewde komen van origine Bossche typen voor, onder wie Trudy van Zundert van de bingo en huisarts Van Roekel uit de Palmboomstraat die zijn praktijkkeuze zo kernachtig verwoordt: ’Ik heb niet voor een plattelandsgemeente gekozen, maar voor de Graafsewijk omdat het een wijk is waar veel meer aan de hand is’.
De reporter graaft met hen vaak diep en komt tot emotionele momenten uit hun leven. Dat doet hij net zo grondig als in zijn jonge jaren bij de BLOS.

Terug naar boven