Filmopnamen in Helftheuvelcentrum 'Het Gouden Uur'

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-01-2022 | Gewijzigd op: 12-01-2022
Najaar 2022 zendt AVRO/TROS de zesdelige serie uit ‘Het Gouden Uur’. 
.....................................
Errol van den Bergh bij een van zijn activiteiten 'Bejaardenhuis voor de toekomst' ook in het Winkelcentrum De Helftheuvel. foto © paul kriele, 26 oktober 2021.

Voor de komende najaar uit te zenden thriller 'Het Gouden Uur' werden maandagmorgen10 januari 2022 in winkelcentrum De Helftheuvel opnamen gemaakt. De film wordt door Bobby Boermans van Marco Maffia, geregisseerd.
Bosschenaar Errol van den Bergh is een van de paar honderd figuranten, die door Multa Casting werden opgeroepen. Hij moest aan uiteenlopende rolletjes meedoen, zoals vluchtend winkelpubliek en ambulancebroeder.
Winkeliersvereniging Helftheuvel, politie en gemeente hebben meegewerkt aan deze opname. Eerder werd in september 2021 ook al in een leegstaand Amsterdams winkelcentrum gefilmd. Het verhaal van deze thriller draait om een terroristische aanslag. Daar werd ook door mannen met een kalasjnikov [met losse flodders] geschoten. Deze week duren de opnamen  in en rond de Helftheuvel [overdag en tot 3.00 uur 's nachts] nog voort. 
Van den Bergh zat eerder al -op 6 oktober 2020 -in een Bossche tv-studio aan tafel met premier Rutte en burgemeester vanwege zijn inzet voor kwetsbare en/of eenzame ouderen en goede doelen. Waarover hij aan hen zijn verhaal mocht doen.
Opa Van den Bergh [*4-9-1929] is voor Errol het grote voorbeeld bij die aanpak. Opa Nard is hem alles.

Info Brabants Dagblad, dd.10012022 en archief bastionoranje.nl