Musicus, liedjesschrijver Ad Kraamer ontving BUMA's L.A.A..

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-10-2022 | Gewijzigd op: 17-10-2022
Musicus liedjesschrijver en onder meer arrangeur Ad Kraamer ontving de Lifetime Achievement Award.  De toekenning van deze  Award is een erkenning van BUMA NL.voor Kraamers carrière als musicus, componist, tekstschrijver, producer en orkestleider.
Ad Kraamer, die in 1945 in Middelburg werd geboren,verhuisde rond zijn vijfde [in 1953] naar Den Bosch waar hij na de lagere school de Mulo op de Beekmanschool volgde.Daarna volgde hij aan het Tilburgs Conservatorium een muziekopleiding met als hoofdvak contrabas. Intussen 1965, scoorde hij als bandlid van Bob Smit en het Duke City Sextet met het liedje 'Ik heb me weer vergist' zijn eerste hit. 
.........................
Ad Kraamer [* Middelburg 1945] musicus, bekend liedjesschrijver en producer geëerd met een BUMA- onderscheiding.  foto © jorn baars.

In de gemeente Heusden was Kraamer dertig jaar voorzitter en programmamaker van het lokaal radio -en tv-station HTR. Als componist en eigenaar van zijn Sunrise Studio in Drunen, kreeg hij ook bekendheid door producties voor André van Duin, De Deurzakkers en Guus Meeuwis en voor Rex Gildo, Freddy Breck, Roy Black en Freddy Quinn. Maar het meest in Nederland met feesthits, meezingers en carnavalskrakers.
Onder het pseudoniem Marc Winter scoorde hij met het lied De Heilsoldaat.
Kraamer werd al eerder- in 2010 - koninklijke onderscheiden met Ridder in de orde van Oranje Nassau.