Lokale Omroep Boschtion failliet

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-11-2003 Morgendonderdag 13 november 2003 vindt een gesprek plaats tussen de tot curator benoemde Boxtelse jurist Groenen en het Boschtionbestuur. Na de faillissementsaanvraag van vanmorgen 12 november 2003, werd Boschtion om 12 uur door de arrondissementsrechtbank failliet verklaard.
Woordvoerder van de lokale omroep -Nijkamp -kan weinig meedelen. Wel zegt hij, dat er legio mogelijkheden liggen. Volgens Nijkmap is daar geen initiatief bij van een club die intern vanuit Boschtion doorgaat. 
Ondanks de beslaglegging door de belastingdienst is door een medewerker kans gezien de uitzendcomputer met continu muziek en hier en daar nog een ingeblikt programma de lucht in te krijgen. Andere live-programma’s zijn geannuleerd.

p.s.: Inmiddels blijkt dat de verzegeling werd verbroken en de programma's zijn hervat.

De gebouwen van Boschtion aan de Pieter Langendijksingel, de voormalige Leerschool, gehuurd van Laborel. foto' s  © gerard monté, 13 november 2003

Boschtion op randje afgrond  12 november 2003.
Maandag is door de belastingdienst beslag gelegd op alle inventaris en apparatuur van Boschtion. Daarop heeft het bestuur in paniek dinsdag 11 november 2003 alle medewerk[st]ers in motel Vught bijeen geroepen. Hier bleek dat niet allen achter het bestuur staan. Dat bestuur olv Albert Jan Struyck schaart zich achter de faillissementsaanvraag die vandaag woensdag 12 november 2003 om 10 uur dient. Met die instemming voorkomt het bestuur een executie verkoop van de inventaris en blijft de mogelijkheid van doorstart bestaan. Dat is afhankelijk van wat de curator beslist.

Curator Van Dooren behandelt de requesten van meerdere schuldeisers. Boschtion staat, alleen al gezien de jaarrekening over 2001, voor een paar ton bij die en gene in het krijt. Behalve personeelsleden, vertegenwoordigd door advocaat J. Cliteur, ook MC Productirs, de maatschappij van interim directeur Albert Jan Struyck [die menskracht en faciliteiten aan de omroep leverde] en Laborel dat de panden aan de Pieter Langendijksingel verhuurde [halve ton]. Dan is er nog de gemeente die voor 2004 nog niet heeft besloten de subsidie van 40.000 euro te verstrekken.

Er zijn drie opties:
of het oude Boschtion gaat verder,
of er rijst een nieuwe club vanuit de lokale omroepwereld op die de radio voortzet,
of er dient zich een buitenstaander [Rosmalense vrijwilligers of bijv. een piraat] aan die de handel en het werk overneemt.  

Terug naar boven