Teleac/NTR met Monique vdVen op tv

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-09-2010 | Gewijzigd op: 14-09-2010

Zondag 26 septmeebr 2010 komt het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) op tv. Met de cameraploeg van Teleac bezocht actrice Monique van de Ven en schrijfster Maria Goos de voormalige, voorheen als Rijksarchief bekend staande, Citadel, op zoek naar haar familiegeschiedenis. Zij raadpleegde daar het Rijskadaster en de acten van de Burgerlijke Stand en de memories van successie.
In het programma 'Verborgen verleden' komen de verhalen van Monique van de Vens  voorouders in beeld. Die anekdoten en terugblikken vertellen natuurlijk ook iets over de persoonljjkheid van de actrice en de schrijfster.
Monique, dochter van een bierbrouwer, is geboren in het dorp Zeeland [gemeente Landerd], waar ze ook haar jeugd doorbracht. Haar vader was daar burgemeester. 

Monique van de Ven in het BHIC [Rijksarchief/Citadel] op zoek naar haar voorouders. In 'Verborgen Verleden' vertelt zij de verhalen over  haar familie van wie haar vader al vrij jong stierf.

De eerste aflevering van dit programma, dat is afgekeken van het succesvolle Engelse 'Who do you think you are?', is op zondag 26 september [20.15 - 21.00uur] op Nederland 2.
Teleac fuseerde op 1 september j.l. met de NPS en RVU tot NTR, 
In latere edities van 'Verborgen verleden' komen: Tommy Wieringa (schrijver), Gerard Spong (topadvocaat), Philip Freriks (nieuwslezer), Mei Li Vos (politicus), Youri Mulder (oud-profvoetballer) en Carry Tefsen (zangeres en actrice) aan de beurt. 

Meer informatie is te vinden op www.ntr.nl.