Laroes, hoofdredacteur NOS, opent Bossche studio

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-09-2008 | Gewijzigd op: 05-09-2008
Maino Remmers, Hans Larous, Marc van Dam en Theo Verbruggen na de officiële opening van de NOS-studio op Zuid-Willemsvaart 565.
foto © paul kriele, 4 september 2008.
Vanmiddag - donderdag 4 september 2008 - rond half vijf heeft de hoofdredacteur van het NOS-journaal, Hans Laroes, NOS-Zuid geopend.
De studio aan de Zuid-Willemsvaart is een vooruitgeschoven post in eigendom van Maino Remmers en Theo Verbruggen die zij samen met freelancer Marc van Dam exploiteren.

De NOS gebruikt de studio, die qua inrichting zich niet onderscheidt van de Hilversumse studio, voor het Radio1 Journaal, voor documentaires en voor de tv- journaals. ‘De wereld wordt niet in Amsterdam noch alleen in Hilversum gemaakt,’ aldus Laroes.

‘We hebben mensen nodig die geworteld zijn in de samenleving. Den Bosch heeft dankzij Remmers en Verbruggen de luxe een volwaardige studio te kunnen gebruiken. En met eigen mensen kom je soms meer te weten dan met een vreemde uit Hilversum,’ aldus de 53-jarige omroepman die zijn wortels heeft in het krantenbedrijf [Utrecht en Zeeland].

Toevallig werd vandaag de NOS door de bezoekers van het Nationale Omroepcongres uitgeroepen tot 'Het beste Mediabedrijf’.
De 53-jarige Laroes introduceerde vanmiddag nog het nieuwste snufje: het NOS-journaal kun je voortaan via je mobiel bekijken. ‘De NOS kijkt uit naar beelden die burgers met hun mobiel gemaakt hebben. Onze verslaggevers kunnen net niet altijd op tijd bij een calamiteit of wat dan ook ter plekke zijn. Die eerste beelden, die kwalitatief wat minder zijn dan de onze, zijn wel uniek. ’We willen overal en op elke plek zijn,’ zo vatte Laroes zijn ambities vanmiddag in de Bossche studio samen.