Filmopnamen Penoza rond voormalig Justitiegebouw +HuisvBewaring

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-12-2011 | Gewijzigd op: 07-12-2011
Vanmorgen - dinsdag 6 december 2011 - zijn filmopnamen gemaakt voor de 2e serie van 'Penoza', die najaar  2012 wordt uitgezonden. 'Penoza' draait om een gezin met een criminele achtergrond [drugshandel]. Huismoeder Olga Zuiderhoek [in de serie Fiep Homoet] wordt door dochter Monic Hendrick [Carmen] en haar broer Fedja van Huet [Irwan de Rue] tegen haar zin in in het criminele milieu getrokken, maar probeert zich daar uit te onttrekken.
Thomas Acda [Frans van Walraven in de serie] en Tom Jansen [vader André de Rue] staat bij de Bossche filmopnamen, die plaatsvonden bij de celleningang van het voormalige Justitiegebouw [Oude Hulst], centraal.

Crew en opnameleiding spreken aan de Oude Hulst de opnamen voor Penoza [2] door. Rechts het arrestanten busje, waarin een van de zonen van de familie Van Walraven wordt overgebracht naar het cellencomplex van het Bossche gerechtsgebouw.

Penoza is een dramaserie van KRO-tv, waarvan serie 2 in september 2012 wordt uitgezonden.

Overzicht van de opnamelocatie aan de Oude Hulst.
foto's © paul kriele, 6 december 2011
Hierboven komt het echtpaar Van Walraven aan om  een glimp van een van hun gearresteerde zonen te kunnen opvangen.

Aan de Oude Hulst waren naast de opnameleiding, een 30-tal technici voor beeld en geluid [Van Kempen] en licht  [Het Licht] en Media [Corrino] ingezet. Vertegenwoordigers van Justitie en de Rijksgebouwendienst hielden er een oogje in het zeil.
Producent Wijnand Chocolaad wil niet al teveel verklappen van het 2e deel van deze succesvolle serie, maar de website Penoza geeft voldoende toelichting. 

Na afloop 's middags kwam de gemeente om de uitgeleende prikkeldraadversperring weg te halen. Die was aangebracht op het hek van het KPN-parkeerterrein tegenover het Justitiegebouw, om de sfeer van een gevangenis aan te geven.

foto © paul kriele, 6 december 2011.

Huis van Bewaring Een dag later, op woensdag 7 december 2011, was het filmteam in het Huis van Bewaring in de St.Jorisstraat om daar opnamen te maken in een echte gevangeniscel. Daar was ook de bus 'Koken op locatie' voor de catering aanwezig.
Opnamen in het Huis van Bewaring voor de tv-serie Penoza [2].
foto © paul kriele, 7 december 2011.


Terug naar boven