Boschtion gaat technisch verbeteren & meer- locaal -samenwerken

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-01-2013 | Gewijzigd op: 27-01-2013
Samenwerking van Boschtion met de ORVA seniorenomroep, en met andere Bossche organisaties, zoals de Oeteldonksche Club en de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch, dat zijn enkele nieuwe beleidslijnen van Boschtion. 
Technische en inspirerende invloed krijgt in de lokale omroep ook de opleiding Media Art & Performance [MAP] van het KW1-College. Door de samenwerking met het KW1-C kunnen er programma''s worden geproduceerd rond bijv. koken, maar ook eigen studie-opnames van de studenten zijn straks bij Boschtion te zien. Maar nog elangrijker is dat deze media-studenten werken aan een technisch betere omroeporganisatie.

De ingrepen zijn een gevolg van de benoeming van Coen Free tot voorzitter van de nieuwe stichting Bossche Lokale Omroep, waar ook Hans van Kasteren, Peter Muller en Arnoud Mortier zijn toegetreden. Rob van de Laar (voormalig-voorzitter van de BLOS), krijgt de leiding van de programmaraad.
De bestaande programmamakers, Jan-W/illem van de Akker, Jan van de Bersselaar en André de Leu zijn benoemd tot  managers van resp. tv, radio en van de pr.
Een volgende stap zal zijn om met een meer professionele organisatie en een betere programmering de gemeente om  meer begrip en steun te vragen.