De Heus/Tramkade: kosten reiniging € 1,7 miljoen

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-09-2015 | Gewijzigd op: 06-09-2015
De totale kosten van het schoon-en gereedmaken van de fabriekshallen van voorheen De Heus aan de Tramkade gaat de gemeente € 1,7 miljoen kosten. Dat hebben B&W in een brief aan de raad meegedeeld.

-Rechts: Het bestuur van de stichtingTramkade ** met middenin oud-wethouder Geert Snijders
en rechts naast hem wethouder Eric
Logister van Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw.
-Onder De Heus, als oude veevoederfabriek
die tot culturele hotspot is gebombardeerd.
foto's © paul kriele, 16 en 28 mei  2015.

Die hallen van de oude veevoederfabriek dienen veilig en water- en winddicht gemaakt te worden. Fabrieksterrein en de hallen van De Heus zijn bestemd als culturele hotspot**. Maar theaterfestival de Boulevard, die daar de opening had voorzien, moest er al wijken omdat het Groene Hart er asbest had geconstateerd dat mogelijk effect kon hebben op bezoekers en de spelers*.
Een bedrijf gaat nu de Tramkade, die beheerd gaat worden door de stichting Tramkade met voorzitter oud –wethouder Geert Snijders, opschonen. Van de brandweer dienen de ruimten ook publieksveilig gemaakt te worden.

In januari 2016 dient dat te zijn gebeurd. En vanaf april 2016 kan de Tramkade gaan dienen waarvoor de stichting het bestemd heeft: cultureel in brede zin, met horeca, theater en muziek en als broedplaats voor talent en als ontmoetingsplek. In de machinekamer komt een Werkwarenhuis van de stichting Social Label, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zelf ontworpen en zelf gemaakte producten verkopen.

*Zie  ‘Alsnog staartje aan kwestie asbest in De Heus en Mogelijk procesgang Berichten van 20 en 23 juli 2015.

**  Uitleg van opzet De Heus als Culturele Hotspot : Daadwerkelijke eerste stap  naar Culturele hotspot  dd. 16 mei 2015.