Zilveren Anjer voor Clemens en Neeltje van der Ven-Blonk

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-05-2012 | Gewijzigd op: 14-05-2012
Het echtpaar Clemens en Neeltje van der Ven zijn door het Prins Bernhard Cultuurfonds uitverkoren als drager van een 'Zilveren Anjer'.  Die toekenning gebeurt '..voor hun bijzondere bijdrage als moderne mecenas ten behoeve van de kunst en cultuur'.
Clemens, die momenteel ernstig ziek is, is de grondlegger van de Bossche Art Fair en ook bestuurslid van de Tefaf, de jaarlijkse kunst-en antiekbeurs in Maastricht.
 Zij hebben de zaak VanderVen Oriental Art in het Nachtegaalslaantje opgezet die onder leiding staat van neef Floris van der Ven. Op een speciale bijeenkomst zal koningin Beatrix op dinsdag 29 juni 2012 de Zilvere Anjer uitreiken.


Het echtpaar Clemens en Neeltje van der Ven-Blonk  [rechts prof. dr. Jos Koldeweij], dat door het Prins Bernhard Cultuurfonds op een bijzondere wijze worden gewaardeerd.

foto © paul kriele,  18 april 2009.
 

Op Peperstraat 6, het voormalige woonhuis van Lodewijk de Gruijter, dat hun woonhuis werd en waar zij ook een antiquariaat begonnen, waarvan Oriental Art de uitloper is, hebben zij een kunst- en cultureel ontmoetingscentrum gecreëerd. Dat bezit wordt later overgedragen aan de Bossche gemeenschap.

Peperstraat 6 'Huyze De Loet'.
Het woonhuis van Clemens en Neeltje van de Ven, dat is ingericht als kunstcentrum.
foto © paul kriele, 11 mei 2012.

Zie ook artikel 'Opening VanderVen Oriental Art in voormalig Stedelijk Gymnasium Nachtegaalslaantje dd. 11 december 2007.