Grote actie tegen Brabantse coffeeshopketen

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-07-2014 | Gewijzigd op: 14-07-2014
Bericht van maandag 14 juli 2014 Coffeeshop Emmaplein blijft half jaar dicht. Een bekendmaking[ gedateerd maandag 14 juli 2014/ 12.00 uur] volgens art.13B van de Opiumwet, dat op het winkelraam is geplakt, geeft hier gewag van. 

Update berichten van 4 en 6 juli j.l.: Coffeeshops Den Bosch weer open.
De twee coffeeshops vanThe Grass Company [Emmaplein en Maastrichtseweg] blijven dicht  door gebrek aan een voorraad.
The Grass Company
aan de Maastrichtseweg.

foto © paul kriele, 10 juli 2014.

Bericht van zaterdag 6 juli 2014: Coffeeshops van The Grass Company op Maastrichtse weg en Emmaplein nog steeds dicht. Rombouts sluit vestiging op Emmaplein ivm  te grote voorraad softdrugs.
Ivm omstandigheden tot onbepaalde tijd gesloten,
staat ook te lezen op de vestiging aan de Maastrichtseweg.
Pistache door Rombouts opnieuw gesloten,
evenals de coffeeshop op de Maastrichtseweg
.

foto © paul kriele, 19 augustus 2008.

Bericht van vrijdag 4 juli 2014 Grote actie politie/ inval in zaken & kantoren van GrassCompany 
De politie is - bij een actie tegen de Brabantse coffeeshopketen Grass Company-  samen met militairen, vrijdag 4 juli 2014 bij 4 coffeeshops* in Tilburg en Den Bosch en het kantoor van het bedrijf in Tilburg binnengevallen. The Grass Company wordt verdacht van witwassen, hennephandel, valsheid in geschrifte, corruptie en belastingfraude. De politie zoekt naar drugs, administratie en contant geld.

Eerder deze week werd in het buitenland al beslag gelegd op grote geldbedragen. Er is niemand aangehouden.
Deze inval/onderzoek staat los van de eerdere actie van onder meer vorig jaar en in 2011 werd de voorraad van het bedrijf opgerold.  
*Beslag gelegd
In Den Bosch heeft de Grass Company vestigingen aan het Emmaplein en aan de Maastrichtseweg.
Niet alleen in de vier, maar in twintig vestigingen zijn doorzoekingen gebeurd. Daar is onder meer administratie, drugs en contant geld in beslag genomen. Naar de inbeslaggenomen administratie wordt nader onderzoek gedaan.
Het OM heeft op 19 panden is conservatoir beslag gelegd, alsmede op bankrekeningen. Er wordt financieel strafrechtelijk onderzoek gedaan door het Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie (BOOM). Dit onderzoek richt zich op door misdrijven verkregen vermogen. Voor grootschalig conservatoir beslag is gekozen te voorkomen dat crimineel vermogen buiten het bereik van justitie wordt gebracht. Volgt er na de zitting een veroordeling tot een geldboete of een ontnemingsmaatregel, dan kan dat geheel of gedeeltelijk uit dit conservatoir beslag worden verzilverd.

Opsporingsdiensten
Naast politionele opsporingsdiensten werd ook een zoekploeg van Defensie ingezet. De Koninklijke Landmacht ondersteunde de actie van Justitie met vier Advanced Search Teams. Zowel de Legerplaats Oirschot als Havelte leverden militairen die gespecialiseerd zijn in het zoeken van o.a. verborgen ruimten in gebouwen. Deze kennis en vaardigheden hebben ze opgedaan tijdens de missie in Afghanistan.Terug naar boven