Den Bosch: Nee tegen experiment Coffeeshops / Reactie D66

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-06-2019 | Gewijzigd op: 04-06-2019
Bericht van 6 juni 2019 21.00 uur Meerderheid raad wil alsnog doorzetten Coffeeshopexperiment.

Olv D66 gaan de VVD en de linkse fracties bij Mikkers aandringen om met het Rijk afspraken te maken om alsnlog dat experiment door te zetten. Daarbij mag Den Bosch geen extra kosten maken voor toezicht en handhaving, boven de kosten die de gemeente hun al maakt.

Bericht van 6 juni 2019 D66 is tegen standpunt burgemeester Jack Mikkers
D66 maakt bezwaar tegen het besluit van burgemeester Jack Mikkers niet mee te doen met experiment 'Gesloten Coffeeshopketen'.
Fractievoorzitter René Kerkhof vindt de manier waarop Mikkers dat experment afwijst so wie so al niet juist. Kerkhof zegt dat de de eigenaren het vreemd vinden dat zij na een experiment van vier jaar weer terug moeten naar de huidige situatie. Dat gaan ze niet mee akkoord..
Ook klopt het niet dat de shops bezoekers uit het buitenland moeten weigeren, behalve dan de Polen met een werkvergunning.

Bericht van 3 juni 2019 Den Bosch doet niet mee met landleijk experiment
'Gesloten Coffeshopketen'


Burgemeester Mikkers heeft per brief  [dd.03062019] de raad laten weten niet mee te doen met het experimeent 'Gesloten Coffeeshopketen'.
De reden is dat van het Rijk alle coffeeshops in de gemeente moeten meedoen. Uit hun reactie blijkt dat ze wel voorstander zijn van legale toevoer van canabis, maar onder de huidige voorwaarden niet willen meedoen. Dat komt omdat de aanlevering van het assortiment  moet worden aangepast. Bovendien wordt geëist dat alle shops moeten meedoen. Om bepaalde redenen maakt  ruimte voor verschil in uitvoering noodzakelijk. Dat heeft met het aantal gebruikers en met specifieke  lokale beleidsaccenten te maken.
Tot slot schrijft de burgemeetser: Er bestaan ook nog financiële risico's, zoals onduidelijkheid over de uitvoeringskosten en wat ziijn de consequenties voor degenen die niet mee willen doen.?