Sint Pieter

Kerk in de Tolbrug/De Pijp. die genoemd is naar de H. Petrus, Officiele heet de kerk, ofwel de parochie:  St .Petrus Banden.

Het standbeeld van St. Petrus ius nog het enig ovegebleven relikt * van dit Kerkgebouw.  'Petrus' staat in de tuin van de voormalige pastorie, nu onderdeel van  Van Lanschot.

De kerk die gebouwd werd in 1844, sloot eind 1972.  Acties mochten niet meer baten. Louis Aarts had die acties ingezet. Ze leverden10.000 handtekeningen op.  In 1982 ging de kerk tegen de grond.*Uit het interieur zijn het Smitsorgel en de preekstoel bewaard gebleven en in de kerk van Oirschot terecht gekomen.

Laatste artikelen binnen de categorie Sint Pieter:

Onthulling nieuw beeldje van pastoor De Kroon  in De Pijp...

Onthulling nieuw beeldje van pastoor De Kroon in De Pijp...

Gepubliceerd op: 19-04-2014 | Gewijzigd op: 23-04-2014
Zaterdagmorgen 19 april 2014 werd in de tuin van de voormalige pastorie van St. Pieter, waar alleen nog het Sint Petrusbeeld aan die binnenstadsparochie herinnert, een nieuw exemplaar van 'Pastoor De Kroon' onthuld.
Lees meer
St. Pieter met boekje in beeld

St. Pieter met boekje in beeld

Gepubliceerd op: 15-09-2007 | Gewijzigd op: 0
Toine Janssen, lid van de werkgroep kerken en kloosters van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch, heeft uitvoerig de St. Pieter beschreven. In een in eigen beheer uitgave, die door 'de Kring' werd gefinancierd.
Lees meer