Amalia zilverlinde geplant

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-04-2004 | Gewijzigd op: 15-04-2012
Het planten van de 'Koningsboom' op Bastion Oranje.

foto © paul kriele, 7 april 2004
Den Bosch plant woensdag 7 april 2004 een ‘Amaliaboom’ op Bastion Oranje. Deze ‘koningsboom‘ is een 8 meter hoge koningslinde van circa 15 jaar die wordt aangeboden door Helecon Opleiding MBO ‘s-Hertogenbosch. Het is een promotie rond de eigen opleiding voor Bloem & Vormgeving. Bij deze ceremonie zijn ook de kinderen van de basisschool Het Bossche Broek uitgenodigd. Het is een traditie om bij koninklijke geboorten een koningslinde te planten. Daar staan [stonden] er al enkelen in de stad, o.a. op Emmaplein, Wilhelminaplein en op een van de zuid-oostelijke taluds van de Citadel. Door het overlijden van prinses Juliana is in veel steden de nationale boomplantdag van 24 maart verschoven. Dat festijn vond in de stad al op 31 maart plaats voor de Openbare Basisschool De Hoeven in Rosmalen.

Woensdagmorgen 7 april 2004/10 uur werden door Gerrit van Genderen en Kees Smits van de BOR met behulp van draglinemachinist van de firma Ad Hofmans uit Hedel een acht meter hoge boom geplant. Het ging om een zilverlinde die ter ere van de geboorte van prinses Amalia een plaatsje kreeg op Bastion Oranje. Het was een proefplanting voordat de genodigden zouden komen. De kinderen van de basisschool Het Bossche Broek lieten het echter afweten, ook Jetty Eugster, de wethouder o.a.van Beheer Openbare Ruimte, kwam- nog niet- opdagen.
De boom stond er eenmaal en de journalisten o.a. van Bastion Oranje en van het Brabants Dagblad die er wel waren, schoten hun plaatje en stapten daarna op. 
De zilverlinde is aangeboden door Helicon Opleidingen MBO 's-Hertogenbosch die aandacht vraagt voor de opleiding Bloem & Vormgeving.
Vestigingsmanager P. Bastiaansen was wel aanwezig

Tekst op later geplaatste plaquette
Helicon opleidingen heeft
op 7 april 2004 de
gemeente 's-Hertogenbosch
deze Koningslinde de
Tilia Europea 'Palida'
aangeboden ter gelegenheid van
de geboorte van Catharina Amalia
en de komst van MBO groen Onderwijs
naar ' s-Hertogenbosch.