Bomenkap in Museumtuin

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-09-2006 | Gewijzigd op: 29-05-2012
In de raadsvergadering van gisterenavond kwam door een spoedberaad [Groen Links] de onverwachte bomenkap in de tuin van het Noordbrabants Museum bekritiseerd. Provincie ging zonder vergunning een reeks bomen kappen. Inmiddels is daarover - zo bleek in het debat - een verontschuldiging bij de gemeente binnengekomen.

De bomen moeten plaats maken voor de nieuwbouw SM’s en uitbreiding Nbmuseum. Om enkele oude bomen te sparen is, zoals uit rapporten van boomverzorger Pius Floris blijkt, de fundering enigszins verlegd. Maar volgens de bezwaarmakers zijn de wortels van de rode beuk [1835] en de tulpenboom [1835] zo uitgedijd en met elkaar verweven, dat ze, ondanks aanpassingen van de nieuwbouw, toch het loodje zullen leggen. Woordvoerder van de bewoners, advocaat Juul van de Voort, dient alsnog een bezwaarschrift in tegen de vergunning voor de bomenkap.

De discussie over de procedure, de boomkapvergunning en de uiteindelijke instemming van de raad met het bouwplan, staat nu voor eind september 2006 gepland.