Actievoerders kastanjekap zetten politiek in

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-05-2008 | Gewijzigd op: 01-06-2008

Links:Helmus Boos meet de omvang 1.34 m  op van de gezonde paardenkastanje die voor de bouw van een corridor 'in de weg' staat. Rechts: de 50 m hoge kastanje gezien vanaf de Mortelsteeg.
- foto's © paul kriele, 31 mei 2008.
---------------------------------
De kap van een 50-m hoge paardenkastanje in de meest zuid-westelijke hoek van de tuin van het Noordbrabants Museum houdt de gemoederen van bomenliefhebbers nog bezig. De boom moet, zo bleek onlangs, moetweg voor de bouw van een tussengang [corridor] van het nieuwe SMs naar de vleugel van Quist.
Uit nader onderzoek en na de commissievergadering over dat bouwplan, blijkt dat 'de politiek' gewoon dit aspect heeft gemist. De paardenkastanje stond al bij het eerste plan 'in de weg'.
De bomenliefhebbers en omwonenden willen de partijen bewust maken van het sparen van deze 50 hoge -gezonde - kastanje. Dat kan zeker niet door hem te verplaatsen, wat B&W te duur [..] vinden. De boom, met een stamwijdte van bijna 1.40 m, kan bijv. ingepast worden in die corridor. Vraag is of architect Henket, die overigens wel meer staaltjes op zijn naam heeft staan en bovendien eerder de fundering deed opschuiven, voor 2 andere waardevolle bomen, dit er bij wil doen.