Boons houdt stug vol tegen bomenkap

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-11-2009 | Gewijzigd op: 26-11-2009
Helmus Boons bij de 40 meter hoge paardenkastanje. Stond de histroische boom in 2009 voor het laatst in bloei..?

foto © paul kriele, 30 mei 2008.

Helmus Boons, van de stichting 'Boom en Bosch' reageert verbolgen over de miskenning van de reprimande, die de rechter de gemeente gaf omdat ze bij de onderlegging van het bouwplan in de fout ging. De gemeente moet een nieuw herziend bouwplan indienen.
Boons is kwaad en verontwaardigd op/over deze manoeuvres van de gemeente. 'Het is respectloos en een vorm van minachting voor het besluit van de rechtbank.
De opstelling van de gemeente toont de machtpositie van de provincie ten opzichte van de stad,'  aldus Boons die spreekt van 'ivoren torens'  en dat  'Gedeputeerde Staten regeren over de stad'.
Boons gaat zich in de procedure met de gemeente [bomenkap]  fixeren op de bomen in de tuin van het Noordbrabants Museum. 'Daar gaat het in principe om.' 
Morgen -donderdag 26 november 2009 - gaat de stichting Boom & Bosch bij de Raad van State proberen haar bezwaren tegen de bomenkap, waarin de stichting niet is erkend, opnieuw te verdedigen. Boons vindt het idioot dat de bouwvergunning niet van kracht is en de provincie alsnog gaat kappen. 'Op die manier ontstaat een onomkeerbare situatie,' aldus Boons
De bomen in de Beurdsestraat laat hij maar even voor lief. 

Boons rekent voor dat het zeker nog een half jaar kan duren voor de gemeente fiat krijgt voor het herziend bouwplan.
In die tijd wil hij alsnog de museumtuin veilig stellen.
.