Kastanjeboom in museumtuin toch gekapt?

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-06-2008 | Gewijzigd op: 28-06-2008

De 50 meter hoge kastanjeboom die een omvang heeft van 1.40m staat nieuwbouw van het SM"s in de weg...

foto © paul kriele,  31 mei 2008.
De 50 meter hoge kastanjeboom in de tuin van het Noordbrabants Museum, waarvoor de bomenstichting en particulieren zich inspanden om hem te behouden, wordt alsnog gekapt.

Wethouder Snijders hield nog even een slag om de arm. Maar nu komt het NbM met een ellen lange beargumentering waaruit de gemeente en partijen de conclusie trekken, dat de boom weg moet.
De boom staat achterin de tuin, bij de huidge expeditie-ingang en op de plek waar via een corridor het toekomstige SM's over gaat in de huidige vleugel van Quist.
Het verweer dat  het museum in een persbericht rondzendt, begint met een ‘jammer dan’ en gaat verder in op de bouw tussen ‘oud’ en nieuw’ museum, de ruimte die nodig is voor andere diensten, die precies daar of niet elders moeten/kunnen komen. En de extra kosten voor aanpassing van de nieuwbouw die behoud van de boom met zich meebrengt.
De gemeenteraad beslist maandag  30 juni 2008 [verschoven ivm opera op dinsdag 1 juli 2008]   in een debat over de nieuwbouw over  het SM's in de tuin van het Noordbrabants Museum.