Bastion Oranje: Amalia koningslinde geplant

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-04-2004 Woensdagmorgen 7 april 2004/10 uur werden door Gerrit van Genderen en Kees Smits van de BOR met behulp van draglinemachinist van de firma Ad Hofmans uit Hedel een acht meter hoge boom geplant. Het ging om een koningslinde die ter ere van de geboorte van prinses Amalia een plaatsje kreeg op Bastion Oranje. Het was een proefplanting voordat de genodigden zouden komen. De kinderen van de basisschool Het Bossche Broek lieten het echter afweten. Ook Jetty Eugster, de wethouder o.a.van Beheer Openbare Ruimte, kwam- nog niet- opdagen.
De boom stond er eenmaal en de journalisten o.a. van Bastion Oranje en van het Brabants Dagblad die er wel waren, schoten hun plaatje en stapten daarna op. 

-Boven: De situatie op Bastion Oranje waar alleen nog de medewerkers van de BOR [Beheer Openbare Ruimte], Gerrit van Kessel en Kees Smits aanwezig zijn en de dragline machinist Gerrit van Genderen van de firma Ad Hofmans. Het was woensdag 7 april 2004 kort voor tienen en guur en koud. Het verkeer in en om Den Bosch zat vast.

-Rechts: Even na tienen, de [proef-]planting van de koningslinde met medewerkers van de BOR, Kees Smits en Gerrit van Kessel in oranje pak en op de dragline Gerrit van Genderen.
Links hoofd BOR Harrie Jansma in gesprek met fotograaf Marc Bolsius.

 

foto © paul kriele, 7 april 2004.

De zilverlinde is aangeboden door Helicon Opleidingen MBO 's-Hertogenbosch die aandacht vraagt voor de opleiding Bloem & Vormgeving. De vestigingsmanager P. Bastiaansen was wel aanwezig. 

Tekst op later geplaatste plaquette
Helicon opleidingen heeft 
op 7 april 2004 de 
gemeente ' s-Hertogenbosch 
deze Koningslinde de 
Tilia Europea 'Palida' 
aangeboden ter gelegenheid van
de geboorte van Catharina Amalia 
en de komst van MBO groen Onderwijs 
naar ' s-Hertogenbosch.
Zie voor meer koninklijke bomen in Den Bosch de 'Bomenpagina'.
-------------Terug naar boven