Stichting Boom & Bosch zet wandelingen voort

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-06-2011 | Gewijzigd op: 01-06-2011
Stichting Boom en Bosch is weer een aantal bomenwandelingen aan het voorbereiden. Een bomengids vertelt op de route over onder meer de onderbegroeiing van bomen, zoals kruiden, grassen en varens en de geneeskrachtige werking ervan.

De bomenwandelingen van Boom en Bosch voeren  via de Uilenburg en singel, langs de stadswallen en bastions naar de Parade.  foto's © helmus boons, mei 2011.

De in 2008 opgerichte Stichting Boom en Bosch stelt zich kritisch-positief op voor een verantwoord beheer en bescherming van bomen, de monumentale exemplaren in het bijzonder. Haar werk wordt gecoördineerd met de Landelijke Bomenstichting.

seizoen 2011
Op de eerste- op 8 mei gehouden bomenwandeling -lieten 20 deelnemers zich over de Bossche bomenstand informeren.  De tweede bomenwandeling staat gepland voor 5 juni a.s. .
De overige data vallen allen op zondag: te weten 17 juli, 7 augustus, 4 september en 2 oktober 2011.

De wandeling a € 3 p.p. begint om 10.00 uur bij de Wilhelminabrug aan de St. Janssingel/Visstraat en loopt via de Uilenburg langs de vesting en de diverse bastions naar de Parade. Aanmelding bij  bomenkenner Jules Faber jlfaber@hetnet.nl .

Stichting Boom en Bosch heeft ook een website: www.boomenbosch.nl