'De Eigen weg' nieuw tehuis voor San Salvatorgeloofsgroep

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-10-2011 | Gewijzigd op: 30-10-2011
Een volle San Salvatorkerk [600] nam vanmorgen- zondag 30 oktober 2011- in een laatste dienst afscheid van de San Salvatorkerk op het Schaarhuisplein in Orthen. De geloofsgemeenschap San Salvator verhuist naar de Van der Eygenweg. Het gebouw van Cello, met de veelzeggende naam 'De Eygen weg', gaat voortaan voor de bijeenkomsten van De Vereniging 'San Salvator in Beweging' [SSIB]dienen. Daar kunnen maximaal 200 personen terecht. Daarom wordt voor begrafenissen en andere bijzondere vieringen nog overlegd over het gebruik van een andere kerk, mogelijk de Nederlands Hervormde Kerk of  de Wederkomstkerk aan de Rijnstraaat.

 
  Een laatste volle San Salvatorkerk bijeen voor een afscheid daar na jaren van 'de Eigen weg'  gegaan te zijn.

foto's © jodoorenbosch, 30 oktober 2011.

De bezoekers werden vanmorgen -zondag 30 oktober 2011- door voorganger Martien van Stiphout verwelkomd. Iedereen ontving bij binnenkomst een kaarsje dat op tafels voor het altaar werd geplaatst en waarmee rond de paaskaars  het openigsgebed werd gedaan.
In de ruim 2 uur durende dienst werd in de gezangen, gebeden en lezingen wel op een terughoudende manier naar de ontstane situatie verwezen. Met name de schriftlezingen van o.a. Mattheus over de Farizeeën en van de profeet Maleachi duidde op de strengheid van regels die werden toegepast. De evangelietekst eindigde met: 'Wie zichzelf verhoogt zal vernederd worden en wie zich zelf vernedert  zal verhoogd worden'.
Bij aanvang van de tafeldienst werden alle oud-voorgangers naar voren geroepen, onder wie Frits Bakker, Karel Huiskamp, Adri van den Bosch, Maria van den Dungen en Wim de Bekker.
Pas op het eind van de viering werd de gelovigen meegedeeld hoe de  Orthense kerk verder gaat . De eerste dienst in  'De Eigen Weg' zal aanstaande zondag 6 november 2011 zijn.

Na afloop, nadat het applaus voor de bestuursleden was verstomd, kreeg opnieuw iedereen een kaars - dit keer mee naar huis, als blijvende herinnering aan al wat ons lief en dierbaar is om mee te nemen in ons hart.'
In de zijbeuk van de kerk werd onder koffie met koek nog nagepraat. 

Terug naar boven