Loslopende honden in Bossche Broek op jacht naar ooievaars

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-06-2017 | Gewijzigd op: 04-12-2019
Bericht van 21 juni 2017 Veilige uitlaatroute 

Na het incident een maand geleden, toen  in het Bossche Broek, vanaf het Essentpad, enkele ooievaars werden verjaagd, is de volgende avond [10-06-2017] de uitlaatroute verlegd naar de dijk langs de stadsgracht , zodat de ooievaars niet meer opgejaagd kunnen worden.

Bericht van 20 juni 2017 Loslopende honden in Bossche Broek op jacht naar ooievaars..
Het Bossche Broek is een natuurgebied dat veel gebruikt wordt door wandelaars, hardlopers en bewoners uit de binnenstad en  Zuid die er hun hond uitlaten. 
Het gebied bevat ook reeëen en soms ooievaars die er neerstrijken tussen het gras dat zojuist door de boer gehooid  werd. 
Uit die hopen  gemaaid gras of van het kale veld halen ze hun profiand van kikkers, muizen en insekten.
Weiland langs het Essentpad
waar het niet is toegestaan
honden los te laten lopen.


foto © paul kriele, 19 juni 2017.
.................................................................

Maar juist op momenten dat er die zeldzame trekvogel,  de ooievaar, eens landt, komen er stellen of een eenlingen die er hun/zijn  hond uitlaten. Dat mag op de dijk langszij de stadsgracht. Maar niet meer in de weilanden langszij het Essentpad. Dat geasfalteerd weggetje loopt naar het pontje bij de Vughterstuw.  
Nu kun je je natuurlijk als hondenbezitter van een heel lieve, gehoorzame en nooit bijtende hond,  zich voor de domme houden. Maar er staan, of stonden bordjes waarop deze regels vermeld waren.
Maar of je nu hondenbezitter  of natuurliefhebber bent,  je stuurt je hond, die je zgn. onder controle hebt, niet loslopend een weiland in waar ooievaars lopen of bijvoorbeeld waar reeën staan te grazen. Want reeën zie je door de drukte van wandelaars e.d. ook al niet meer.....