Ballon uit Zaltbommel maakt noodlanding in polder

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-07-2004 | Gewijzigd op: 25-08-2010
Hoewel ballonvaarder Ruud Tibbert uit Hellevoetsluis in alle toonaarden ontkent, maakte hij dinsdagavond kort voor tienen een noodlanding met zijn luchtballon PH-LFF.
Een voorbij de Bossche stadsgracht landde hij - samen met negen gasten- in de vooravond van 27 juli 2004 in Het Bossche Broek. Dat gebeurde na een vlucht vanuit Zaltbommel die door windstilte [0.30 Noord-Oost] 40 km verder aan de rand van Den Bosch eindigde. Daar koos hij- met de uitgestrektheid van Het Bossche Broek in het vooruitzicht- voor het eerst het beste weiland. Niet nadat eerst nog tot verbazing van het publiek in de straat het gevaarte rakelings over de Markt, het stadhuis, de bebouwing langs Verwersstraat en de flats aan de Zuidwal was gescheerd. Voor de passagiers was het een belevenis en de kans om van dichtbij foto’s te schieten.

Links boven: De ballon van High Level Ballooning. foto  © Hig-Level Ballooning
Ballonvaarder Ruud Tibbert [rechter foto's] doet na rakelings met zijn PH LFF over de stad te zijn gescheerd, verslag aan omstanders. foto's © paul kriele, 27 juli 2004.

Menig burger verbaasde zich over de lage hoogte van deze zomeravondvlucht. In eerste instantie zei de vaarder van High-level Ballooning opgewonden dat het ‘een perfecte vlucht was geweest, die wellicht bij een dorp geen problemen had opgeleverd.’ Aan omstanders gaf ie later toe dat ‘…voor een stad als Den Bosch deze vlucht minder voor de hand lag. Overigens zegt de uit Hellevoetsluis afkomstige ‘professionele luchtballonpiloot ‘ [2000km ervaring] ‘..dit soort spektakel niet op te zoeken…’. De landing trok overigens veel bekijks.

Voor boekingen bij Heigh Level Ballooning: www.balloninfo.nl