Reactie op bezwaren tegen veldrit Bossche Broek

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-02-2012 | Gewijzigd op: 14-02-2012
In een mail reageert Arie Sluijters van de organisatie op de bezwaren tegen de te houden veldrit in het Bossche Broek. zie artikel Bastion Oranje dd. 12 februari 2012. Bezwaren tegen veldrit

Bossche Broek met weidende ooiveaars.

foto © ellen elemans 23 september 2011.

'Wij , als organisatie van de internationale veldrit hechten er veel waarde aan om de natuurwaarden in het Bossche Broek niet te schad EN . Dit is ook de reden waarom wij een natuur beschermings onderzoek hebben laten uitvoeren. Dat heeft aangegeven dat er geen bezwaar is voor een evenement als het onze in het gedeelte van het Bossche Broek, ten noorden van de Slingergrachtweg waar wij doorheen gaan.
Het klopt , dat vooral de Boulevard in het verleden erg veel schade heeft veroorzaakt. Wij kunnen en willen niet daarmee vergeleken worden.
René de Man is erg slecht op de hoogte van wat een veldrit nu eigenlijk inhoud, wij hadden hem graag enige uitleg daarover willen geven:
Er gebeurt helemaal niets in het Bossche Broek, er komen geen geluidsinstallaties, geen tenten, geen horeca en al helemaal geen grondverplaatsingen, zoals De Man suggereert.
In het Bossche Broek komt alleen een afzetting van het parcours met paaltjes en touw, een spuitplaats bij de ingang van het Bossche Broek om de fietsen te reinigen en enkele dixies om het wild plassen tegen te gaan. Wij zitten buiten het broed-en bloeiseizoen, dit in tegenstelling tot de vestingloop, de vele natuur wandelingen, de avond vierdaagse die met duizenden luidruchtige kinderen door het Bossche broek maar ook de moerputten trekken in het broed en bloei seizoen.
 
Ook laten honderden mensen per week hun huisdieren uit in het Bossche Broek meestal niet aangelijnd waardoor vooral nesten van jongen dieren eenvoudig verstoord raken. Het Bossche Broek is om te koesteren maar ook om er gebruik van te maken op een verantwoorde manier, om van te genieten door en voor iedereen.
Het zou De Man en de Bossche Groenen sieren als zij met ons in gesprek zouden treden zodat wij hun bezorgdheid kunnen proberen weg te nemen i.p.v. ongefundeerde kritiek te geven zonder exact te weten wat nu eigenlijk de bedoeling is of wat het inhoud. Op deze wijze geven zij aan dat het Bossche Broek alleen voor hen bestemd is en dat is toch echt een misvatting.'