Kunstwerk 'Woeste Stilte' in Bossche Broek

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-03-2013 | Gewijzigd op: 03-04-2013
In het Bossche Broek, nabij de brug over de Dommel en de PTT-plas, is een kunstwerk 'Woeste Stilte' * geplaatst. Het in corten staal uitgevoerde object bestaat uit een uitkijk 'cabine' in de vorm van een kapel en daarboven op een windvaantje.

foto's © paul kriele, 22 maart 2013. 'Woeste Stilte', een nieuw uitkijkpunt in het Bossche Broek, nabij de fietsbrug over de Dommel.

De Woeste Stilte' refereert aan de woeste natuur die door de eeuwen heen uiteindelijk gevormd is in de huidige structuur van het poldergebied. Het heeft de vorm van een kapel wat weer aansluit bij een oude katholieke traditie dat waar zich een wonder heeft afgespeeld, er een kapel werd opgericht. Het torentje staat op de richtlijn gezien vanuit de dijk in de polder richting de Sint Jan.
Het in corten staal uitgevoerde kunstwerk 'Woeste Stilte' dat is geplaatst bij de PTT-plas en het bruggetje over deDommel.

* Woeste Stilte' winnaar van wedstrijd
Voor dit specifieke project werd een prijsvraag uitgeschreven Er kwamen drie genomineerden uitrollen en de jury koos tenslotte voor het ontwerp van Carmela Bogman.
De opdracht luidde de ingang naar het Bossche Broek vanuit Vught [bruggetje over de Dommel]  aantrekkelijker en opvallender te maken.