Voor publiek: afsluiting project 'Genieten van het Bossche Broek'

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-03-2013 | Gewijzigd op: 22-03-2013
De gemeente gaat samen met Staatsbosbeheer en de provincie, de drie participanten van 'Genieten van Het Bossche Broek', dit project  in juni afsluiten. Dat project kent diverse onderdelen die bedoeld zijn om de zuidelijke polders  leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Er zijn onder meer  paaltjes met namen van zeldzame dieren- en plantensorten geplaats in de toevoerwegen naar het Bossche Broek, er is een watervrije loopbrug in de polder aangelegd, er zijn uitkijkposten ingericht en markeringspalen voor 'het leger' herplaatst. 
Bordjes met namen die verwijzen naar zeldzame planten en dieren die -nog-  in de polders voorkomen.

foto © paul kriele, 18 oktober 2012.

Ook werd een extra poel gegraven,  nabij de PTT-plas en hier en daar op [400 en 600m afstand van het BastionVught en Bastion Oranje] ijkpalen geplaatst.
 
foto's © paul kriele, 22 maart 2013.

Er komt nogo een Kunstboerderij Sterrenbosch,  het laatste dat nog in uitvoering is en intussen is afgerond het kunstwerk 'Woeste Stilte',  waarover elders meer valt te lezen. 


Het Bossche Broek wordt steeds aantrekkelijker voor recreanten en natuurbelevers.
Er zijn onder meer watervrije paden aangelegd en uitkijkposten geïnstalleerd.

foto © paul kriele,  5 augustus 2012.

De publieksdag bestaat uit een officiëele opening, een infostand en een route door de polder,  zo vertelt Tjeerd van Tol van 'Groen, Natuur en Landschap' van de gemeente.


Terug naar boven