Moerasexpedities voor kinderen ook met boottocht

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-05-2013 | Gewijzigd op: 14-05-2013
Staatsbosbeheer zet de samenwerking met de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch voort in het programma Moerasexpeditie voor kinderen van de basisschool. Het educatieprogramma Expeditie Moerasdraak'*  waaraan
al tientallen scholen hebben deelgenomen, wordt vanaf dinsdag 21 mei voortgezet inklusief een boottocht.
 
De jeugd krijgt de unieke kans Het Bossche Broek en de stadsmuren vanaf de stadsgracht en de Dommel te beleven. Kinderen stappen in bij Voldersgat en varen vervolgens naar Bastion Oranje, waar zij weer aan wal gaan en de expeditie Moerasdraak voortzetten. Tijdens het vaartochtje vertelt de schippergids over de (water)rijke Bossche historie.

   
   De Moerasexpeditie van Staatsbosbeheer voor de jeugd van basisscholen, gaat nu ook te water.

foto's © staasbosbeheer, 31 maart en april 2013.

*Uitleg Expeditie Moerasdraak
De kinderen gaan onder leiding van de vrijwilligers van Staatsbosbeheer, moerasgidsen, wandelend op veldexpeditie in Het Bossche Broek. Tijdens 'Moerasdraak' voeren zij allerlei opdrachten uit als waren zij adjudanten en soldaten tijdens het Beleg van 's-Hertogenbosch in 1629. In dat jaar vochten de Bosschenaren (o.l.v. Anthonie Schets) tegen de Holllanders (o.l.v. Prins Frederik Hendrik) en werd onder meer Het Bossche Broek drooggelegd.

Aanmeldingen voor najaar 2013 en voorjaar 2014 via boswachter Janneke de Groot je.groot@staatsbosbeheer.nl of 06-22452783.