Carnavalsrumoer en inbraken

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-02-2012 Vrijdag 17 februari 2012 begon het van  carnaval bekende rumoer en ruzies, meestal veroorzaakt door dronkenschap. Er waren ook nog vier woninginbraken en een inbraak in een bedrijfspand.

-Vrijdagavond  [22.00 uur] is een 21-jarige Vughtenaar in de Karrenstraat aangehouden voor belediging van agenten, die  op dat moment een opstootje controleerden. De man kreeg in het bureau, na verhoor, een boete van  € 400.

-Een uur later  werd een 35-jarige Waalwijker op de Parade aangehouden -ook-  voor belediging van agenten en baldadigheid. Hij gooide met zijn schoen naar agenten, maar raakte niemand. Bij zijn aanhouding moest pepperspray gebruikt worden om de verdachte onder controle te krijgen.
-Tegen 00.00 uur middernacht hield de politie een 30-jarige man uit Utrecht in de Karrenstraat aan omdat hij een 24-jarige Bossche met een glas in haar gezicht had mishandeld. Het slachtoffer moest haar lip laten hechten.
-Op zaterdagmorgen nog vroeg [01.40 uur] ging een 29-jarige Rosmalenaar op de Parade tegen beveiligingsbeambten te keer omdat hem de toegang tot een kroeg werd geweigerd. Na wat geruzie en getrek is hij door de politie ingesloten.
-Ook zaterdag [02.20 uur] gingen drie jongens, twee van 18 en een van 19, mee naar het bureau omdat zij op het Stationsplein zonder aanleiding  een 22-jarigeTilburger hadden mishandeling.
-Om even over 3 uur zaterdagmorgen zijn twee 19-jarige mannen uit Ammerzoden en een 20-jarige Kerkwijker in de Lange Putstraat opgepakt vanwege mishandeling van een 19-jarige man uit Utrecht. 
-Drie kwartier later werd een 19-jarige Vlijmenaar in de Visstraat aangehouden voor het geven van een kopstoot tegen een 28-jarige man uit Huissen.
Woninginbraken
Behalve de carnavalsincidenten waren er vrijdagmiddag en -avond 17 februari 2012 ook weer enkele woninginbaken: in een woning aan de Cederstraat, het Lariksplein, de Hudsonlaan en de Adriaan Poirtersingel.
Inbraak in bedrijfspand Goudsmitstraat
-
Zaterdagochtend 18 februari 2012 zijn om half twee vier mannen (een 23-jarige uit Beesd, een 23-jarige uit Eindhoven, een 25-jarige uit Tilburg en een 21-jarige uit Leerdam), dankzij de oplettendheid van beveiligers, door de politie opgepakt omdat ze illegaal een bedrijfspand in de Goudsmitstraat waren binnengekomen. Het pand was op last van de gemeente verzegeld. Ze waren al bezig goederen uit het pand te halen.