Piep & Blaoslust met Dolle Ledenvergadering van KVO

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-02-2012 | Gewijzigd op: 22-02-2012
De Kring Vrienden Oeteldonk [KVO] had op carnavalsdinsdag 21 februari 2012 haar jaarlijkse vergadering opgezet rond de crisis, het bankwezen en de beleggingen. Met behulp van het Monopolyspel kwam de aankoop van- met name -hotels in beeld. Traditiegetrouwe werd de ALV tezamen met de muzikanten van de Philharmenie Phanphare belegd in het café Mijn Tante in de Korenbrugstraat, aanvang half elf.

Na het officiële gedeelte van de ALV, die geopend werd met het doornemen van de notulen van 8 maart 2011 ging het bestuur, voorafgegaan door het vaandel en begeleid door de Philharmonie de Phanphare, naar het eerste Meeting Point : Hotel Central'. De leden volgden volgzaam....

Eerste Meeting Point:  Golden  Tulip Hotel Central

De eerste projectmeeting in Central werd voorgezeten door Cees Slegers. die daarbij werd geassisteerd door notaris Remco Wagemakers. Bij opbod werden ter plekke door notaris Remco Wagemakers [Vughterweg] panden gekocht. Maarv eerst werd uit het publiek een  zestal beleggers gekozen: onder wie B. Legging, G. Raayer, K. Rediet, P.ATZER en H. EBZUCHT.

In Hotel Central dat te koop stond, leidde voorzitter van de KVO Slegers de zakelijke meeting.
vlnr Cees Slegers, Karin Rademaker [directeur Central] notaris Remco Wagemakers en Piet Lathouwers. Op de achctergrond Hank Schultz met het bord 'TE KOOP'.


In Hotel Central dat te koop stond, leidde voorzitter van de KVO Slegers, de zakelijke meeting. Daar overheersten het monopolyspel de stemming. De beleggers konden bij opbod op panden intekenen. Onder hen bevonden zich bekende Bossche namen: onder wie P.ATZER, G.Raaijer, K. Rediet en het echtpaar B. Legging.
Op het aanbod van Slegers dat het hotel te koop stond en er kamers vrij kwamen, want de directeur stond toch al naast hem, reageerden de beleggers enthousiast-positief. De notaris vernam de biedingen die wel erg laag werden ingezet.

Uiteindelijk ging het een balkon van het hotel weg voor € 100 miljoen -  waren het nu zes of zeven nullen? - naar een nieuwe eigenaar. Notaris Wagemakers kon het koopkontrakt aan de gelukkige inschrijvers het echtpaar B. Legging, voorleggen. Het project ging de zuinige P.ATZER en K. Rrediet, die dacht het op de pof te kunnen regelen, aan hun neus voorbij.

In de zaal van Central overheersten de beleggers de stemming. Onder hen bevonden zich bekende Bossche namen: onder wie  P.ATZER, G.Raaijer, K. Rediet, het echtpaar B. Legging. Met de goudkleurige vlaggetjes afficheerden zich de beleggers.
foto's © paul kriele, 21 februari 2012.
Hotel Central VERKOCHT
Boven: makelaar Hank Schultz bood mevrouw Marga Van Reemst [rechts] het bord 'TE KOOP' aan.

foto's © paul kriele, 21 februari 2012. 

-Boven: Jeroen van de Laar, de dirigent van de Philharmonie en Centraldirecteur Karin Rademaker die de KVO-ers na afloop een rondje glas pils cadeau deed.
-Rechts boven: Paul van de Laar.
-Links: een van de  aanwezigen Jochem Kromhout
.

foto's © paul kriele, 21 februari 2012.

De voorzitter van de KVO Cees Slegers, regisseur, tekstschrijver en muzkant.

foto © paul kriele, 21 februari 2012.

Vanaf Central trok de stoet via het Stadhuis en de Wolvenhoek naar het Lombardje.

Via de Markt  en de Wolvenhoek ... kwam de stoet uit in het Lombardje, waarover Slegers wat te vertellen had..
-Boven: De capriolen van Slegers in het Lombardje: het paalhangen. Daar hield hij een historische toespraak.
-Links: H. Ebzucht, een van de beleggers meer bekend als Piet L
. .

foto's © paul kriele, 21 februari 2012.

Een van Slegers capriolen was het paalhangen. Aan dansen kwam de 60-plusser niet toe, maar wel aan dat hangwerk. waartoe hij zelfs ook nog uitgedaagd werd. Maar na die act sprak hij vanaf de klaargezette ladder, het gezelschap toe.

'We bevinden ons hier op historische grond. Al eeuwen geleden streken hier uit Italië de Lombarden neer. Het waren geldhandelaren. Dus we zitten hier goed.  
Élke stad heeft zo zijn Lombardje [en straat], Parijs kent de Rue de Lombard en Keulen Die Lombard Strasse en Antwerpen de Lombardvest...En Londen, waar al het geldverkeer naar toegaat...Lombardstreet .'

-Karin van Gent
en als Willem van Aarle en Karin van Gent, die het lied zongen van 't Bontje van mijn moe' is nu te koop.
Naar aanleiding van de leenbank van de Lombarden ofwel de Lommerd.
-Rechts: Notaris Wagemakers moest te hulp komen om het bod op het Lombardje te regelen.

De Lombarden doen me denken aan de Lommerd, geld lenen,' versprak de voorzitter zich. Maar ik bedoel dat je bij de Lommerd pand kon verbeuren. Zo ging het bontje van mijn grootmoeder naar de Lommerd in de Schildersstraat.
Op die herinnering haakten de muzikanten in met het wijsje 'Ut Bontje van mijn moe'.
Karin van Gent en Wilem van Aarle stonden al klaar op het bordes om dat lied ten gehore te brengen.

Slegers: Dit pleintje is heel geschikt voor projectontwikkelaars. Kijk maar achter u daar staat:  TE KOOP. Slegers riep de assistentie in van notaris Wagemakers, 'Waar is die nou?, gvd, want er was een bod op het Lombardje gedaan! Het Lombardje is gekocht door Bill Groenewoud en Jan uit de Slagen.

Strofe uit Lied
Ik zal het hem eens vragen
Mijn naam is Jan van de Slagen
Hier in 't Dieze Dieze woud ....
Daar in het Groene Groenewoud


Op weg naar het nieuwe Kringhuis van de KVO
-Boven en links: Via het pad langs de achterkant van de parkeergarage Wolvenhoek bereikten we het project van de Groenewouds in de Verwersstraat en de Lange Putstraat.
-Boven: De meisjes [Van Noorden] van het Monopoly, die als 'Kanskaart' of 'Algemeen Fonds' fungeerden. 
-Links: De kop van de stoet  met oud-wethouder Bart Eigeman [r.]
.

foto's © paul kriele, 21 februari 2012.

Centraal in het Monopolyspel stonden twee dames die de 'Kanskaart' en het 'Algemeen Fonds'vertegenwoordigden.
Deelnemers konden bij hen een kaart trekken. De ene keer kregen zij dan te horen: 'Vergissing van de bank. U ontvangt 1000 euro'.  Een andere keer luidde  het bericht: 'U heeft de tweede prijs in een schoonheidswedstrijd gewonnen. U ontvangt 500 euro'.
Deze damens waren een soort schikgodinnen, die naast de zakelijke relaties, het lot bepaalden.

Parade met Kringhuis
Als ware het een notabele, daar staat de voorzitter het hele KVO toe te spreken en dan ook nog eens vanuit  grote hoogte..  
-Boven: Het nederig publiek.
-Rechts: Slegers die bekend maakt dat de KVO volgend jaar een eigen Kringhuis heeeft, waar men koffie en thee kan drinken en waar het droog zitten is en waar ook een natte ruimte is..

foto's © paul kriele, 21 februari 2012.
 

Slegers Het Kringhuis is verkocht
 
-Boven: Slegers in zijn aankondiging dat het Kringhuis is verkocht.
-Rechts boven: De notaris leidt de aanbiedingen.
-Rechts: en kan na de hoogste bieding te hebben vastgelegd besluiten het Kringhuis als het pand van de Vrienden van Oeteldonk aan te merken
.

foto's © paul kriele, 21 februari 2012.

 

Slegers maakte daarop bekend dat de KVO volgend jaar een eigen Kringhuis heeft. 'Daar kunnen we eindelijk eens binnen zitten. Het is er warm en men kan er koffie en thee drinken en er is ook een natte ruimte is. Dat wordt onze apotheose. Maar dat Kringhuis gaan we eerst verbouwen: Het pand is veel te klein, alle tussenwandjes moeten er uit en de natte cel  lekt.

Eindelijk hebben we een pand waar we naar binnen kunnen. Wij annexeren de leden van de Kring Vrienden van Den Bosch. Maar ik zie hier ook al diverse dubbelleden.  En ik krijg zojuist een uitdraai, maar daarop zie ik ook dat er diverse leden zijn die de contributie nog niet betaald hebben...'..  

Slot van de KVO-jaarvergadering. De leden gaan naar de Azijnfabriek voor de afsluiting en de bekendmaking van de stakeholder die het meeste geld in het Kringpand heeft verpand, aldus voorzitter Slegers.

foto © paul kriele, 21 februari 2012.

Terug naar boven