Opening traiteur 'Fagel Cuisinier' in Ridderstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-09-2011 | Gewijzigd op: 19-09-2011
Maandag 26 september 2011 gaat officieel de nieuwe traiteurie/delicatessenzaak van Marcel Fagel op Ridderstraat 6 open. In dat pand, van voorheen 'Seduzione' van Simone van de Dungen, gaat de 51-jarige restaurateur zijn culinaire ambities waarmaken.
Al lang aasde Marcel Fagel op de mogelijkheid een eigen zaak te beginnen na een reeks van jaren ervaring te hebben opgedaan in vooraanstaande horecazaken. 'Nu is het er dan toch van gekomen,' zegt de broer van Pascale Fagel van 'Le Couple' aan de overkant .


Het pandje Ridderstraat 6 dat  zijn culinair verleden herkrijgt met de ambitieuze cuisinier Marcel Fagel. foto's © paul kriele, 16 augustus en 12 september 2011.

Enthousiast en in een stortvloed van woorden legt Marcel uit wat hij met zijn nieuwe zaak voor staat:  vers, Bourgondisch en ambachtelijk. In zijn methode neemt Marcel zijn peetoom en bekend horecavakman Ton Fagel als voorbeeld.
'Dat was ook een kok die ambachtelijk te werk ging en zuiver met verse producten werkt en niet met dat opgeblazen stikstofgedoe. Van Ton heb ik het handelsgevoel en het met mensen omgaan meegekregen,' besluit  Marcel, die met zijn vrouw Monique Bontrop nog druk bezig is zijn zaak in een persoonlijk getinte retrostijl stijl in te richten.