Nationaal Monument Kamp Vught

Nationaal Monument Kamp Vught is een museum, tevens een documentatiecentrum over de Tweede Wereldoorlog en dan met name over het 'Konzentrationslager Herzogenbusch, zoals 'Kamp Vught ' in de oorlog heette. Daar [kort bij de Lunetten en dichtbij het Drongelens kanaal] werden vele Joden, homo's en andere minderheden gevangen gehouden in afwachting van transport naar een vernietigingskamp in Duitsland of Polen.


Laatste artikelen binnen de categorie Nationaal Monument Kamp Vught:

Promotiefilm in Nationaal Monument Kamp Vught

Promotiefilm in Nationaal Monument Kamp Vught

Gepubliceerd op: 07-09-2007 | Gewijzigd op: 23-09-2011
In Kamp Vught werd op vrijdag 7 september 2007 een educatieve, tegelijk een promotiefilm, gemaakt over de Joodse schooljeugd die in de oorlog vanuit 's-Hertogenbosch door de Duitsers is weggevoerd. Het draaiboek vertelt het verhaal van een Tilburgse schoolklas 1942, die gevolgd wordt naar Kamp Vught
Lees meer
Albert Verlinde/Onno Hoes openen expo in Kamp Vught

Albert Verlinde/Onno Hoes openen expo in Kamp Vught

Gepubliceerd op: 07-09-2007 | Gewijzigd op: 0
Vrijdagmiddag 7 september 2007 heeft het duo Albert Verlinde & Onno Hoes onder grote belangstelling de expo geopend over de vervolging en het verzet van homo's en lesbo's in de Tweede Weredloorlog Onder de Duitse bezetting zijn in Nederland behalve vele joden ook homo's en lesbo's gevangen gezet.
Lees meer