Vennix: Verbouwt brouwerij tot flats

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-09-2007 Momenteel, de eerste week van september 2007, is Barten sloopbedrijf begonnen met het uitpellen van de voormalige brouwerij c.q. bananenopslag aan de Kruisbroederstraat. Dat perceel dat in eigendom is gekomen van Aannemer Drijvers, gaat deels tegen de grond. Dat betreft de aanbouw van 1957 grenzend aan de Binnendieze.
De oorspronkelijke brouwerij met lichtkoepels verandert in twee appartementen. Er achter, in de tuin van St.Jan Baptist [appartemtencomplex van één en twee persoonshuishoudens in St.Jorisstraat] komt ook een appartement met meubelwerkplaats voor Fedde Vennix, de voormalige eigenaar van de ‘brouwerij’. Dan is er tussen deze nieuwbouw en de brouwerij ook nog een woning gesitueerd. Die staat deels op de oudbouw en deels op de plek van de stenen aanbouw van 1957. De architect is Jan Meijer.
Vlnr: het linkergedeelte, het grootste middendeel van de brouwerij en rechts het te slopen, in baksteen uitgevoerde, deel dat grenst aan de Binnendieze.  
Het aanzien van de voormalige brouwerij en bananenopslag van Van Hoeckel in het Kruisbroedersstraatje.  foto's © paul kriele, 3 september 2007.