Nieuwbouw 'Vennixcomplex' Kruisbroeders bijna klaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-10-2011 | Gewijzigd op: 13-11-2011
De bouw van vier appartementdelen op en naast de oude brouwerij, later bananenopslag van Van Hoeckel aan het Kruisbroedersstraatje is nagenoeg klaar.
Inkijk in het 'Vennixcomplex' met rechts het opvallend herenhuis dat langszij de Binnendieze staat. Middein een vernieuwbouw die overigens net zo oud is als de brouwerij. Tiny Drijvers praat hier met Bèr Vennix bij het opgeleverde complex.
foto's © paul kriele, 19 oktober 2011.

De historische bouw is door aannemer Drijvers tot drie appartementen verbouwd. Dit deel gaat in de verhuur. En ernaast zijn, in twee bouwdelen, nog eens 2 appartementen gekomen, waarvan het linker - net zo oud als de brouwerij- voor  opdrachtgever Fedde Vennix , is bestemd.
De nieuwbouw langszij de Binnendieze lijkt op een grachtenpand. Het huis met een puntdak, dat in de verkoop komt, is een tamelijk opvallend, in donkere bakstenen uitgevoerd, perceel. Het vormt een opponent met het middel eeuws koor van de St. Cathrienkerk die aan de overzijde van de Binnendieze staat.
Eind dit jaar verwacht Fedde Vennix de oplevering.
Eigendommen
Fedde Vennix, de oorspronkelijke eigenaar van het complex, heeft de voormalige brouwerij en de nieuwbouw langszij de Binnendieze aan Tiny Drijvers en de Vughtse loodgieter Chris Gevers verkocht. Zelf behoudt Fedde de nieuwbouw tussen die twee percelen, waar hij zelf in gaat wonen.

   
Aan de linkerkant de voormalige bierbrouwerij/bananendrogerij van Van Hoeckel en rechts het middeleeuws koor van de St.Cathrienkerk.  De drogerij is al verbouwd tot twee appartementen. Rechts is een nieuw gebouw met een  appartement voor Fedde Vennix en zijn gezin en voor een meubelwerkplaats verrezen.
foto's © paul kriele, 3 juni 2011.

Arttikel van 3  juni 2011 toen de bouw -na strubbelingen met een aannemer- werd hervat. Volledig artikel
Na een tijdje stilstand is in mei 2011de bouw hervat van appartementen langzij de Binnendieze, in de hoek van de middel eeuwse Kruisbroederskerk.
Daar verbouwt  Fedde Vennix  de oude bananendrogerij/bierbrouwerij en zet op de plaats van de latere aanbouw langszij de Binnendieze ook een appartement en een meubelwerkplaats.
Doordat de aannemer in die drogerij onterecht 4 ipv twee appartementen indeelde, kreeg hij vanwege het niet voldoen aan de bouwvergunning, de gemeente op zijn dak. De aannemer moest de zaak terugbrengen zoals de bedoeling was.  Maar het werk raakte door het stilleggen wel maanden vertraagd.

september 2008
Boven: De verbouwing van de voormalige brouwerij aan het Kruisbroederstraatje schiet al aardig op. Het dak met de bijzondere licht- en luchtkoepel is klaar.
Rechts: Daartegenover staat  het hoekpand Kruisbroedersstraat/Kruisbroedershof in de steigers voor een onderhoudsbeurt  door Van Son uit Schijndel.

foto's © paul kriele, 18 september 2008.

11 juli 2008
Links boven: zicht op het project dat  aan de Binnedieze grenst.
Hierboven: de zijmuur van het linker pand.
Links: de hal van dat linker voorpand.

foto's © paul kriele, 11 juli 2008.

2 juli 2008.
foto's © paul kriele, 2 juli 2008. 

De situatie in juni 2008:

Op de plek van de bananenopslag /bierbrouwerij komen enkele appartementen, maar aan de achterzijde is ook een gebouw verrezen voor een woonfunctie. 

De rood bakstenen aanbouw langszij de Binnendieze is al enige tijd gesloopt.


3 juni 2008
Het gebouw is nagenoeg uitgepeld en de steigers zijn geplaatst. foto's © paul kriele, 3 juni 2008.

september 2007 en augustus 2005.

Verbouw brouwerij tot flats  3 september 2007.
Momenteel, de eerste week van september 2007, is Barten sloopbedrijf begonnen met het uitpellen van de voormalige brouwerij c.q. bananenopslag aan de Kruisbroederstraat. Dat perceel dat in eigendom is gekomen van Aannemer Drijvers, gaat deels tegen de grond. Dat betreft de aanbouw van 1957 grenzend aan de Binnendieze.
De oorspronkelijke brouwerij met lichtkoepels verandert in twee appartementen. Er achter, in de tuin van St.Jan Baptist [appartemtencomplex van één en twee persoonshuishoudens in St.Jorisstraat] komt ook een appartement met meubelwerkplaats voor Fedde Vennix, de voormalige eigenaar van de ‘brouwerij’. Dan is er tussen deze nieuwbouw en de brouwerij ook nog een woning gesitueerd. Die staat deels op de oudbouw en deels op de plek van de stenen aanbouw van 1957. De architect is Jan Meijer.
De situatie toen de gedeeltelijke sloop en de bouw nog moest beginnen.
foto © gerard monté. 5 augustuis 2005.
foto's © paul kriele, 3 september 2007.

.

Terug naar boven