Kunstsessie: 'Naakt tegen de muur' bij Chiel van Beek

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-09-2011 | Gewijzigd op: 11-10-2011
Chiel van Beek hield op vrijdagavond 30 september 2011 een feestje voor familie en vrienden. Speciaal, of zo maar, er was eigenlijk geen aanleiding voor, sprak Chiel na afloop. Maar de kunstliefhebber Chiel had achter zijn intieme woninkje in een knus binnentuintje een stellage laten opbouwen, waar omheen de gasten zich toen het al over achten was, groepeerden. 
Bij iedereen had Chiel erop aangedrongen toch vooral al op dat tijdstip aanwezig te zijn. De duisternis en het geroezemoes over wat komen ging, bevorderden de nieuwsgierigheid alom. 

Muziek uit de Beatlestijd en schijnwerpers die tegen half negen aanflipten, scheen het startsein van de seance te worden. In een raamopening op de bovenverdieping verscheen een model in rode jurk die voortschreed naar het provisorisch podium.Van de overkant naderde een man in het zwart gekleed, die achteraf de kunstenaar bleek te zijn: Erik Vink. Het model was de Berlijnse Rafaela Neff.
De foto's tonen wat er zich verder afspeelde.

Voorafgaand overigens aan de kunstsessie las Chiel een gedicht van Auguste Renoir voor:

de naakte vrouw kan in een zilte golf of in haar bed liggen,
ze mag venus of mini heten-
maar nimmer zal men iets beters weten te bedenken.


De kunstenaar Erik Vink en het model Rafaela Neff. foto's © paul kriele, 30 september 2011.

Het model Rafaela, zojuist door kunstenaar Erik Vink ontkleed, poseert temide voor het publiek dat een etage lager stond.
Nadat het model ontkleed was werd haar voorzijde door de kunstenaar in een fel blauwe verf gezet.

foto's © paul
kriele, 30 september 2011.

Het slot van deze act die in een muistille sfeer verliep, was dat van Rafaela's geverfd front een blauwdruk op de pui van Chiels huis werd geplaatst Hierboven: Het publiek vergaapte zich aan dit bijzondere spel tussen kunstenaar en model
.
Rechts:  Het uiteindelijk resultaat.

foto's © paul kriele, 30 september 2011. 
   

Het was een uniek voorstelling die in een intieme sfeer verliep, want meer mensen kon het perceeltje niet bevatten.
Voor Chiel vormde het de climax van een wens die vier jaar geleden,  toen hij  in de Clarstraat kwam wonen, in hem opkwam, zo vertelde hij na afloop.

Kunstliefhebber Chiel van Beek.

foto © paul kriele, 30 september 2011.

Chiel was de twee, Rafaela Neff en Erik Vink, die beiden aan de Bossche Kunstakademie waren afgestudeerd, via SOLOS op het spoor gekomen. Erik was in Den Bosch gebleven en heeft intussen enkele exposities op zijn naam staan, onder meer in het Noordbrabants Museum. Rafaela heeft haar studie in Berlijn, waar ze nog woont, voortgezet.
De muziek die bij deze voorstelling  te beluisteren viel, werd door de componist Niels Duffues zelf uitgevoerd.
 

Terug naar boven