Nieuwe BBS 'Nieuw Zuid' op Meerendonk opgeleverd

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-01-2013 | Gewijzigd op: 10-04-2013
Donderdagmiddag17 januari 2013 voltrekt zich de oplevering van de nieuwste Bossche BBS 'Nieuw Zuid'. Deze school met een markante houten gevel staat in het uitbreidingsplan van Zuid II op de Meerendonk aan de Jac van Looystraat 5. De school heeft nog meer unieke eigenschappen.

De nieuwe BBS 'Nieuw Zuid' op de Meerendonk. foto's © paul kriele,17 januari 2013.

Brabant Wonen en de gemeente gaan er trots op dat de school is gebouwd volgens een innovatief bouwproces. De school is energiezuinig  en multifunctioneel.
BBS is de eerste - multifunctionele - school in 't land, waarvan de bouw aan alle prestatie-eisen voldoet en daarom een school met predikaat 'Passief Gebouw' is. Dat is gerealiseerd volgens het Frisse Scholen concept, wat betekent:  een [technisch gezien] energie-zuinig ontwerp icm een gezond binnen klimaat, waar door een speciale luchtbehandeling nauwelijks CO2-uitstoot voorkomt.  Passief slaat op dat er geen extra energie voor de verwarming nodig is.

Vanmiddag -donderdag 17 januari 2013 - ontvangen directeur van Brabant Wonen, Henk Roozendaal met wethouder Ruud Schouten het certificaat  'Úitgevoerd volgens Passief Bouwen  Keur ' van de stichting PassiefBouwen.
verhuizing

De komende maand  staat een verhuizing op het programma. Vanaf maart 2013 beginnen de activiteiten op het Wijkplein, in de Schoolbieb, in het Computerhuis, in het  activiteitencentrum, het wijktheater en in het sportcentrum. Ook het Kindcentrum, waarin de basisschool, de kinderopvang en de buitenschoolse  opvang en een peuterarrangement  zijn opgenomen, start dan.
'Nieuw Zuid' gaat in april 2013 officieel open.