Café Vinny’s/In ’t Harnasch Pensmarkt krijgt nieuwe eigenaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-10-2011 | Gewijzigd op: 11-03-2012
Situatie 16 november 2011: Pas op 1-12-2011 overdracht
Marco Kroon, die op het punt staat zijn horecabaan om te ruilen voor een loopbaan als compagniescommandant, hangt op woensdagmiddag 16 november 2011 nog even aan de gevel van het café op de Pensmarkt de kerstversiering op.
Daarover ter plekke bevraagd, zegt hij dat het wel goed komt net de verkoop. 'Ik heb in Heineken en Van Zwam wel vertrouwen,' zegt Kroon, die zijn woonetages aan de Pensmarkt al heeft ontruimd.
'Maar ik blijf in Den Bosch wonen hoor.'  De datum van  1 december 2011 staat gepland als einde van Marco Kroon in In 't Harnasch. Die wordt opgevolgd door Ruud van Osch, de compagnon van Marcel van Zwam van  Cosmopoliet.

Archiefofo uit de jaren 40/50 toen het pand 'In de Stadswaag' heette, maar eerste nog de tabakszaak was van Van den Bosch en later Café.
 

Bericht 19 oktober 2011 nieuwe eigenaar Marcel van Zwam voor café In 't Harnasch
Voor het veel besproken café Vinny’s /In ’t Harnasch op Pensmarkt 5 staat een nieuwe eigenaar klaar. Vanavond -19 oktober 2011- is in een gesprek met Marco Kroon het voorlopig koopcontract aan Marcel van Zwam [café Lalala en Cosmopoliet] en diens compagnon Emile Linssen ter tekening voorgelegd. Bedrijfsleider Ruud van Osch van Lalala wordt de uitbater van In ’t Harnasch. De nieuwe naam is 'Boulevard'.
De enige barrière die nog genomen moet worden is de financiering. Maar daar verwacht horecabaas Van Zwam geen beren meer op de weg.

Marco Kroon van café In 't Harnasch was op maandag 10 oktober 2011 al bezig te verhuizen uit Pensmarkt 5.
Dat pand, met de historische naam De Stadswaag, stond lange tijd bekend als Vinny's, kreeg daarop bekendheid onder Marco Kroon, maar gaat binnenkort verder met uitbater Ruud van Osch van voorheen Cosmopoliet onder de naam 'Boulevard'..


foto © paul kriele, 10 oktober 2011.

Marco Kroon, die in opspraak kwam als de met de Militaire Willemsorde onderscheiden kapitein, maar een affaire had in drugs en wapens, zag af van een verdere carrière in de horeca. Na de rechtszaak, waarin slechts een deel van de beschuldigingen tegen Kroon overeind bleef staan, gaf Kroon zijn zaak onder meer als kritiek op de pers, de veelzeggende naam ‘In ’t Harnasch’.
Het besluit te stoppen nam de militair op voorstel van Defensie om tot compagniescommandant te worden opgeleid. zie artikel op Bastion Oranje: ‘Marco Kroon stopt Vinny’s‘ dd. 13 juli 2011.

Henri van ’t Slot, die eerder voor ‘In ’t Harnasch’ in beeld was, haakte de vorige week al af als kandidaat koper, doordat hij de financiering niet rond kon krijgen.


Terug naar boven