Unieke 3D-projectie op voormalig Groot Ziekengasthuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-10-2011 | Gewijzigd op: 20-10-2011
Op het voormalige Groot Ziekengasthuis is van donderdag 17 november t/m zaterdag 19 november  in de vooravond -
als onderdeel van het Erasmusfestival- een 3D-projectie te zien.

De proefopstelling met 15 beamers werd al op dinsdag 18 oktober geplaatst. De 7 minuten durende show  over het belang van de publieke ruimte is een  primeur voor Den Bosch. 
Met een combinatie van videomapping óp het gebouw en projectie van binnenuit verschijnt de show op de oude gevels van het GZG. Het verhaal begint bij het ontstaan van het Bossche gasthuis [1274] en loopt door naar de sloop van nu en de nieuwe beleving van het gebied.

De makers kijken ook naar de toekomstige functie van deze locatie. Vanzelfsprekend komt het gedachtengoed van Erasmus op een moderne manier in beeld. 

Prijsvraag via Youtube
Degene die met zijn mobieltje, smartphone of Ipad de origineelste opname van deze 3D projectie voor Youtube weet te maken wint kaartjes voor de Verkadefabriek of TheateradParade.

De oudbouw van het Groot Ziekengasthuis Op de gevels is een show over  verleden en de bestemming van deze locatie te zien.
Indruk van de unieke projectie. Vanuit 15 beamers, die zowel binnen als buiten staan opgesteld, wordt de projectie vertoond.

Toekomstige invulling
De locatie GZG wordt door Heijmans met de gemeente uitgewerkt tot een nieuw stuk binnenstad. De invulling van dit  stedenbouwkundig plan [masterplan] geschiedt door Rijnboutt samen met Buro Lubbers. Het plan vormt de combinatie met cultuur, winkelen, wonen, werken, recreëren, parkeren en communiceren.
Linken
Kijk ook naar de vaste pagina over Erasmus op Bastion Oranje of naar de algemene pagina met alle actuele informatie over het 'Erasmusfestival 2011'

Terug naar boven