Carrousel en Ushiwawa definitief gesloten na seksfilmpje bij feest

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-12-2022 | Gewijzigd op: 07-12-2022
Na illegale striptease blijven deuren van feestcafé definitief gesloten
Na een beroep door advocaat Mieke Geeraedts namens horecabaas Jan van Son op de uitspraak van 22 februari 2022 over het afdraaien van een seksfilmpje bij een feest in december 2019 in Ushiwawa, eiste burgemeester Mikkers sluiting van de Carrousel [zie bericht hieronder] in de Karrenstraat. 
Het Hoger beroep van horecabaas Jan van Son [uitspraak woensdag 7 december 2022] mocht niet helpen .De Raad van State maakte het besluit dat Mikkers [in maart 2020 mede ook door slecht levensgedrag...] nam, definitief. De burgemeester verklaarde dat de horecabaas voor die vertoning geen evenementenvergunning bezat. Jan van Son is voorlopig [5 jaar] zijn horecavergunning voor zowel Ushiwawa en de  Carrousel kwijt. Die kan hij [na 5 jaar] terug krijgen bij goed 'horecagedrag.
Volgens de Raad van State is er ondanks de waarschuwing sprake van een patroon van incidenten. Van Son had kunnen weten dat zijn gedrag en de illegale act konden leiden tot intrekking van de horecavergunningen.
Nieuwe vergunning
Als Van Son een nieuwe horecazaak wil openen, moet hij daarvoor een vergunning aanvragen bij de gemeente Den Bosch. De burgemeester mag dat de komende vijf jaar weigeren als het gedrag van de eigenaar niet verbetert.
 Bron: Brabants Dagblad,dd. 7-12-2022.

Bericht van 3 augustus 2021: Horecavergunning eigenaar twee nachtzaken ingetrokken
....................
Carrousel en Ushiwawa in de Karrenstraat.
foto's © paul kriele, 15 maart 2012 [onder] en 13 augustus  2014. 
.........................

Van Jan van Son*, eigenaar van de twee nachtzaken in de Karrenstraat, te weten Carrousel en Ushiwawa is zijn horecavergunning afgenomen. Dat komt omdat in 2019 in een van die zaken een striptease zou zijn opgevoerd. Van Son zou geen vergunning voor een striptease act te hebben. Die act werd – in slechts 5 minuten- in twee filmpjes via Instagram van de Carrousel vertoond. Het andere filmpje kreeg burgmeester Mikkers ‘via via van derden’ te zien.
Volgens de advocaat van Van Son, Mieke Geeraedts zou de eigenaar niet op de hoogte zijn geweest van de vertoning. Pas toen hij dat bemerkte besefte hij dat een evenementenvergunning vereist was. Door de drukte in de zaak liet hij de vertoning doorgaan. Om commotie te voorkomen.
Volgens advocaat Mieke Geeraedts werd de beslissing al vorig jaar bij de commissie van advies voor de bezwaarschriften bestreden. De commissie zei dat burgemeester Mikkers het slecht levensgedrag onvoldoende gemotiveerd had. Op verzoek van de advocaat om aanvullende motivering, werd niet ingegaan. De gemeente voerde direct het besluit van handhaving van de intrekking uit. Geeraerdts heeft ook nog op ‘verjaarde zaken’ zoals overschrijding van de sluitingstijden en alcohol schenken aan minderjarigen, die de ondernemer zou worden aangerekend, gewezen. Die feiten nog eens te noemen als gebrek aan goed levensgedrag, is wel te gemakkelijk gebruikt om de horecavergunning in te trekken. Van Son zei pas later te kunnen reageren. Bron: Brabants Dagblad.

Opmerking:  Jan van Son is de eigenaar, maar John en Peter van Kessel zijn de exploitanten van de Carrousel. 
 

Terug naar boven