Horecabaas Jan van Son alsnog veroordeeld voor afdraaien seksfilmpje

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-02-2022 | Gewijzigd op: 23-02-2022
De Bossche horecabaas van zaken in de Karrestraat en Eerste Korenstraatje, is door de rechter alsnog veroordeeld vanwege  -op een besloten feestje- het afdraaien van een seksfilmpje in Ushiwawa. Die striptaese was de druppel van de emmer.. die  Mikkers er toe besloot de horecavergunning in maart 2020 in te trekken. Mikkers vond die striptease, waar geen vergunning voor was aangevraagd, veel te ver gaan...
De rechter liet ook meespelen dat Van Son in 2013 en 2016 is betrapt op rijden onder invloed en dat hij in 2014 en 2015 de terrasregels heeft overschreden.
Het is nog onzeker of de gemeente al overgaat tot sluiting van de Carrousel [intussen is Ushiwawa verkocht].
Advocaat vMieke Geeraedts van Van Son gaat tegen de uitspraak bij de Raad van State in hoger beroep.
Bron: Brabants Dagblad,  dd. 22022022.

Bericht van 11 augustus 2021 Horecabaas Jan van Son niet bekend met afdraaien seksfilmpje
In
 de rechtszaak, die zich woensdag 10 augustus 2021 voltrok, bleek dat de eigenaar Jan van Son van Carrousel en Ushiwawa in de Karrenstraat niet bekend was dat er op een afscheidsavond van een medewerker een seksfilmpje zou worden vertoond. Ook nam hij niet meteen actie dat filmpje te stoppen wat de evenementenvergunning vereist.  Maar er waren meer zaken volgens de advocaat van de gemeente die van jaren terug overtredingen ophaalde. Maar die stripteaseactie was een optelsom van eerdere overtredingen.

De rechter reageert op het excuus van de advocaat van Jan van Son dat die eerdere waarschuwingen niet duidelijk waren. Daarom geeft hij de gemeente gelegenheid te  reageren op actuele stukken. Pas dan zal hij een beslissing nemen.  Bron Brabants Dagblad dd. 11 082021. 


Bericht van 3 augustus 2021: Horecavergunning eigenaar twee nachtzaken ingetrokken
....................
Carrousel en Ushiwawa in de Karrenstraat.
foto's © paul kriele, 15 maart 2012 [onder] en 13 augustus  2014. 
.........................

Van Jan van Son*, eigenaar van de twee nachtzaken in de Karrenstraat, te weten Carrousel en Ushiwawa is zijn horecavergunning afgenomen. Dat komt omdat in 2019 in een van die zaken een striptease zou zijn opgevoerd. Van Son zou geen vergunning voor een striptease act te hebben. Die act werd – in slechts 5 minuten- in twee filmpjes via Instagram van de Carrousel vertoond. Het andere filmpje kreeg burgmeester Mikkers ‘via via van derden’ te zien.
Volgens de advocaat van Van Son, Mieke Geeraedts zou de eigenaar niet op de hoogte zijn geweest van de vertoning. Pas toen hij dat bemerkte besefte hij dat een evenementenvergunning vereist was. Door de drukte in de zaak liet hij de vertoning doorgaan. Om commotie te voorkomen.
Volgens advocaat Mieke Geeraedts werd de beslissing al vorig jaar bij de commissie van advies voor de bezwaarschriften bestreden. De commissie zei dat burgemeester Mikkers het slecht levensgedrag onvoldoende gemotiveerd had. Op verzoek van de advocaat om aanvullende motivering, werd niet ingegaan. De gemeente voerde direct het besluit van handhaving van de intrekking uit. Geeraerdts heeft ook nog op ‘verjaarde zaken’ zoals overschrijding van de sluitingstijden en alcohol schenken aan minderjarigen, die de ondernemer zou worden aangerekend, gewezen. Die feiten nog eens te noemen als gebrek aan goed levensgedrag, is wel te gemakkelijk gebruikt om de horecavergunning in te trekken. Van Son zei pas later te kunnen reageren. Bron: Brabants Dagblad.

Opmerking:  Jan van Son is de eigenaar, maar John en Peter van Kessel zijn de exploitanten van de Carrousel. 
 

Terug naar boven