Gemeente verlengt sluiting Karrenstraat 3-5 [boven etages!]

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-06-2012 | Gewijzigd op: 07-06-2012
De gemeente heeft besloten de sluiting van de panden Karrenstraat 3 en 5/ hoek Tweede Korenstraatje tot 1 juni 2013 te verlengen. Met dien verstande dat het hier gaat om de bovenetages en niet om de nachtclub Carrousel op Karrensstraat 1! De sluiting werd eerder - per  28 april 2011 - van kracht doordat de vloeren doorzakten. Er is wel enig stutwerk verricht, maar het gevaar en daarmee de onveiligheid is niet geweken, aldus het besluit. Die onveiligheid blijkt dus alleen betrekking te hebben op de boven etages, zegt Jan van Son. Door die ingrepen die vorig jaar zijn gedaan, is de veiligheid van de Carrousel verzekerd.'
Verder is er vanaf die tijd weinig actie rond het pand van Geoffrey Groenewoud geweest...


Bericht van 28 april 2011 Carrousel gesloten
De gemeente heeft vandaag -28 april 2011- de Carrousel in de Karrenstraat gesloten. De staat van onderhoud is op de bovenetages zodanig dat het niet verantwoord noch veilig is de discotheek open te houden.  Er is aldus de gemeente onvoldoende onderhoud gepleegd door de eigenaar Geoffrey Groenewoud.
Eigenaar /exploitant van de discotheek Jan van Son staat machteloos als huurder van de begane grond. 'Ik mag niks en ik kan op dit moment niks, zegt hij wat laconiek.

Het pand met de historische naam 'De Zwarte Peter', zoals het ook in voorbij louche jaren bekend stond, is er qua uiterljk van de bovenetages niet veel op veranderd.
De gemeente sloot het om reden van 'nalatig onderhoud' juist van die boven etages
.

foto © paul kriele, 16 oktober 2010.
Al jaren hangt aan de zijgevel het bord dat de bouw van 4 appartementen aankondigt.
foto © paul kriele, 30 april 2011.

Van Son wacht de volgende week af wanneer er enkele ingrepen plaats gaan vinden aan de constructie van het pand.  'Er kan in een week veel gebeuren,' zegt Van Son als antwoord of hij spoedig de heropening verwacht. Daarom denkt hij nog niet aan een proces voor schadevergoeding door het sluiten van zijn zaak.
' We gaan dit eerst om de tafel afhandelen,'  aldus een redelijk nuchtere eigenaar van een stuk of 5 horecazaken  in de Karrenstraat e.o. en in de Postelstraat.
Een constructeur moet na die bouwtechnische ingrepen beslissen of het pand weer veilig is. In ieder geval is Geoffrey Groenewoud nalatig geweest in het plegen van onderhoud. Dat laatste kon elke passant al jaren zelf waarnemen.


Terug naar boven