Koninklijke onderscheiding voorzitter Erasmusfestival Harry Peeters

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-11-2011 | Gewijzigd op: 19-11-2011
Prof. dr. Harry Peeters, voorzitter van de stichting Erasmusfestival Brabant, heeft vanavond 18 november 2011 , tijdens de de opening van het Erasmusfestival in TheateradParade, uit handen van burgemeester Rombouts de Koninklijke onderscheiding - Ridder in de Orde van Oranje Nassau - opgespeld gekregen.

-Boven: Burgemeester Ton Rombouts speldt de versierselen op behorend bij de koninklijke Onderscheiding voor prof. dr. Harrry Peeters, voorzitter van de stichting Erasmusfestival Brabant, tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
-Rechts boven: Peeters veert op onder het applaus van de volle zaal van het TheateradParade, waar de opening van het Festival plaatsvond,
-Rechts: Felicitaties van Rombouts en links van de brugemeester van Oisterwijk Hans Janssen, de gemeente waar Peeters woont.

foto's © paul kriele,19 november 2011.

De in Oisterwijk wonende Peeters, die in het dagelijks leven hoogleraar psychologie en geschiedenis was aan de Katholieke Universiteit Brabant en decaan aan de TiasNimbas Business School aldaar, was vanaf 1988 tot deze avond als voorzitter eindverantwoordelijk voor de stichting Erasmus Festival ’s-Hertogenbosch.
Peeters heeft het festival tot een bijzonder evenement met een hoogstaand programma, zowel op cultureel als op educatief gebied doen uitgroeien. Daarbij wist hij de steden uit buurlanden bij het festival te betrekken. Decorandus verricht het leeuwendeel van de werkzaamheden, zoals publicaties en de organisatie van congressen.

Rombouts zei vanavond in zijn speech, dat '.. de communicatievan Erasmus' gedachtengoed van tolerantie en als pleitbezorger van het vrije woord aan prof. Harry Peeters te danken is. Zijn filosofie vertellen we onder jouw inspirerende leiding door, ' aldus Rombouts.

Waarschijnlijk zondag pas volgt een reportage van het festival met gevatte speeches van de Leuvens burgemeester Louis Tobback en een indruk van de de balletten van Hans van Maanen met het Nederlands Danstheater [2].