Zelfgemaakte mode als onderdeel Fashion Workshop van Erasmusfestival

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-11-2011 | Gewijzigd op: 21-11-2011
Op de opening van het Erasmusfestival zaterdag 17 november 2011 was ook het eindresultaat te zien van de Fashion Workshop 'Break Out', die aan het Festival gekoppeld was. Daar werden zelfgemaakte ladydresses getoond door leerlingen van het Koning Willem I- College afdeling mode en vormgeving, Sint Janslyceum afdeling HAVO-4, Sancta Maria Mavo [afdeling VMBO], ROC uit Eindhoven, afdeling Mode en de Bossche Kunstakademie  [propedeuse jaar].
Anne-Marie Brogtrop, bekend fashion stylist en personal shopper en Sanne Reichert hadden deze workshop bedacht en verzorgd.
'Het Erasmusfestival is ook een educatief festival,' licht Anne-Marie toe, 'vandaar dat wij- in opdracht van Bureau Babel [die ook de elektrokastje in de stad liet beschilderen]  -met deze workshop deelnamen. We haakten met die modellen daarbij in op het thema 'Architectuur in de Openbare Ruimte'.'
In de Pleinzaal van het TheateradParade toonde 3 modellen hun ontwerpen. Die stonden opgesteld in een zelf getekend natuurlandschap, waarmee ze het oorspronkelijk ontstaan aan toonden. Dat werd uitgebeeld door ook weer een zelf gemaakte - in seventy style- achterwand waaruit als het ware die kledingontwerpen ontstonden. 

Sharon Dank van het ROC Eindhoven,  rechts Stephanie Luijtserburg, klasgenoot van het middelste [niet afgebeelde model], ook van het ROC Eindhoven tonen hun zelfgemaakte kledingstukken vanuit een natuurlijk - ook zelf gemaakt - landschap. Fashion stylist en workshopleidster Anne- Marie Brogtrop zet de zaken nog even to the point.
foto's © paul kriele, 21 november 2011.