Opvangbakken regenwater op Parade-Kerkstraat- Putstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-04-2014 | Gewijzigd op: 14-04-2014
Al drie weken zijn er werkzaamheden aan de gang in de Peperstraat. Daar wordt een nieuwe riolering aangelegd. Maar ook ter hoogt van het kruispunt Parade met de Kerkstraat en op de Parade, onder de caféterassen.
Op beide kruispunten wordt, behave een nieuwe riolering, ook een grote opvangbank voor regenwater ingegraven [linker foto]. De vervangende overloop [afzonderlijk van de riolering] is bedoeld om regenwater op te vangen dat afgeloosd wordt naar de Binnendieze of stadsgracht..

De situatie op de hoek Parade-Peperstraat-Lange Putstraat. Daar en op de hoek met de Kerkstraat wordt een grote opvangbak voorregenwater ingegraven. [linker foto's].
Die vangt, apart van de riolering dit- min of meer zuivere -water op en voert het terug naar Dieze of stadsgracht.


foto's © paul kriele, 9 april 2014.
 
   Hierboven: De werkzaamheden in de Peperstraat en op de hoek Parade-Lange Putstraat.
Peperstraat afgesloten tot 23 mei 2014  Gepubliceerd op: 17-03-2014
Printerversie
Vanaf maandag 17 maart 2014 is de Peperstraat afgesloten voor verkeer. Dat houdt verband met de aanleg van een nieuwe rioolbuis onder de terrassen van de Paradecafees. Die rioolbuis wordt van vrijdag 14 april -vrijdag 2 mei voor het deel tussen Peperstraat en Kerkstraat gelegd. Vanaf vrijdag 2 mei tot vrijdag 23 mei volgt de aansluiting daarvan, zowel bij de kruising Kerkstraat als bij de Peperstraat op het bestaande rioolstelsel.