Peperstraat 3 en5 [van Van Deursen] uitpellen en verbouwen

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-10-2021 | Gewijzigd op: 13-11-2021
 
Shoeby model bij voordeur pand Johnny van Deursen in de Peperstraat.
. foto © paul krielel, 13 november2021
Johnny van Deursen, zelf woonachtig op Peperstraat 22 [voorheen van Jo en Gedry Timmermans], heeft al twee jaar geleden Verwersstraat 77 hoek Beurdsestraat 1 gekocht. Voormalig huizenmakelaar Jacques van der Miessen [Boumij], die op 16 april 2019 alleen kwam te staan na het overlijden van zijn vrouw Willemijn van der Miessen-van Dijk, moest  nog wachten tot een door hem gekozen appartement op het Sweelinckpein vrij kwam. Wat meer recentelijk gebeurde.
Daarop kon de dochter van Johnny van Deurzen het hoekpand in de Verwersstraat 77, waar als woonhuis, aanvankelijk haar keuze op was gevallen.  Maar, zo liet ze in de media blijken, dat het een hobby van haar was, oude panden te restaureren voor nieuwe generaties. Maar als eigen woonhuis zag ze toch van dit pand af. Voor een gezin met kleine kinderen was de tuin te klein.....

Daarop werd Peperstraat 3 en 5 gekocht. Van Deursen senior, die zich al jaren geleden meer op de projectontwikkeling was gaan richten en daarom villa Zuiderbosch in Hintham [voorheen Wijn Verlinde] aankocht, is de twee panden gaan ontwikkelen. Momenteel gaan beiden panden flink op de schop [Goris grondwerken en sloop]. Nummer 5,  dat ooit een tandartsenpraktijk [Scott resp. Fransen] was, wordt voor zijn dochter geschikt gemaakt. 
 

-Boven: Verwersstraat 77, voorheen van huizenmakelaar Jacques van der Miessen met een  te kleine tuin voor een eigentijds gezin met kinderen.....
-Hieronder: De panden op Peperstraat 3 en 5, waarvan 5  [met een riante tuin] bestemd is voor de dochter van Johnny van Deurzen. 
foto's  © paul kriele,  14 mei [boven]  en 29 oktober 2021.